Cocaină falsă folosită pentru a ademeni suspecţii în cea mai mare captură de droguri din Australia

Poliţia australiană a interceptat cocaină în valoare de 1 miliard de dolari australieni care intra în vestul ţării, în ceea ce se consideră a fi cea mai mare captură de droguri din istoria ţării.

În cadrul unei colaborări comune cu SUA, denumită „Operaţiunea Beech”, 2,4 tone de cocaină – cu presupuse legături cu un cartel de droguri mexican – au fost confiscate de poliţişti.

Drogurile aveau o valoare de piaţă de aproximativ 562,9 milioane de lire sterline şi reprezentau echivalentul a jumătate din consumul anual estimat al Australiei, potrivit poliţiei.

Operaţiunea, care se desfăşoară din noiembrie 2022, a dus la arestarea a 12 persoane.

Poliţia din Australia de Vest a confiscat o navă de mici dimensiuni la 28 decembrie, informaţiile sugerând că presupuşii membri ai sindicatului nu ştiau şi încă aşteptau să primească transportul.

Într-un plan viclean pentru a-i prinde în capcană, poliţia a înlocuit încărcătura cu cocaină falsă, folosind un ambalaj identic.

Ei au aruncat-o la 40 de mile marine la vest de capitala statului Perth, monitorizând-o în acelaşi timp cu ajutorul dronelor şi elicopterelor.

Se presupune că membrii cartelului au folosit apoi două ambarcaţiuni – Catalina şi Cool Runnings – pentru a face mai multe încercări de a găsi şi recupera încărcătura.

La 30 decembrie, ofiţerii de intervenţie tactică au arestat trei bărbaţi aflaţi la bordul Cool Runnings, cu aproximativ 1,2 tone de cocaină falsă.

Alte nouă arestări au fost efectuate până la 13 ianuarie, inclusiv pe autostrada Great Eastern, la aproximativ 600 km est de Perth, unde ofiţerii au găsit peste 1,2 milioane de lire sterline (2 milioane de dolari) în numerar.

Potrivit ABC, poliţia a pus sub acuzare un bărbat de 39 de ani şi o femeie de 37 de ani, care ar fi avut legătură cu cartelul.

Comisarul adjunct Tony Longhorn a declarat: „Este o creştere a încrederii… de fiecare dată când facem aceste operaţiuni ne testăm limitele capacităţilor noastre”.

El a adăugat că implementarea unor strategii de colaborare şi inovatoare în cadrul serviciilor de informaţii ale poliţiei va fi esenţială pentru a combate viitoarele activităţi legate de droguri.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește News20 pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Nationalul, News20, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media – ȘTIU și Nationalul. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Nationalul.

Conținutul website-ului www.news20.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea NEWS20. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@news20.ro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *