Colon detox – procedură de spălare a intestinului gros

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Colonul ajută la absorbția nutrienților și la procesarea alimentelor. De asemenea, intestinul gros reprezintă un obstacol pentru substanțele nocive și toxice care se află în mediu, deoarece acest obstacol separă aceste substanțe de organismul tău.

Dar, chiar dacă această barieră există, în decursul anilor se acumulează reziduuri și toxine care afectează colonul într-o manieră negativă și astfel acesta are nevoie de o detoxifiere. Articolul îmbrățișează sfera colon detox, de ce este esențial pentru sănătatea ta și ce este el, cum să cureți intestinul gros și despre cum să te bucuri de avantajele cu care colon detox natural vine la pachet.

Există o serie uriașă de metode pentru detoxifiere a colonului pe care le poți urma, iar eu am să-ți prezint câteva dintre acestea în rândurile următoare pentru a decide pe care vrei să o practici. Pentru a preveni orice efect negativ care ar putea apărea, ia legătura cu un medic specialist și doar dacă îți este sugerat de către acesta, poți începe această curățare de colon.

De asemenea, ORHIDEEA Spa este un salon care oferă terapie colon detox pentru a curăța intestinul și pentru a-ți readuce mobilitatea și starea de bine.

De ce este esențial ca intestinul gros să fie curat și ce reprezintă colon detox

Intestinul gros este unul dintre organele cele mai complexe din organismul tău, iar acesta acumulează impurității, toxine și reziduuri. Pentru ca acestea să fie îndepărtate și pentru ca colonul să fie sănătos și curat, se practică o metodă populară în zilele noastre, aceasta fiind colon detox.

Curățarea de colon, cum mai este denumită reprezintă eliminarea substanțelor care nu-și au locul în colon și presupune diverse metode, ca de exemplu, proceduri medicale care sunt speciale, schimbarea dietei sau consumarea unor suplimente alimentare. Colon detox este gândit pentru a curăța intestinul gros și pentru ca funcționalitatea acestuia să fie una optimă.

Dacă colonul tău a acumulat reziduuri, impurități și alte toxine, vei întâmpina balonare și constipație, ba chiar alte probleme digestive care sunt aspecte negative pentru sănătatea ta. Însă, dacă intestinul gros este unul curat, nu vei avea parte de probleme digestive.

De asemenea, pentru a avea energie ai nevoie ca nutrienții să fie corespunzător absorbiți. Astfel, vei avea parte de un nivel ridicat de energie pe care să-l folosești pentru activitățile pe care le ai în ziua respectivă.

Totodată, pierderea în greutate este un factor important pentru mulți. Însă, dacă colonul nu este curat, ba din potrivită, acesta este cu impurități, reziduuri și toxine, corpul tău se va inflama. Astfel, prin începerea de detox colon natural, acesta ajută la reducerea inflamației și a apetitului, iar în acest fel te va ajuta la pierderea în greutate.

De altfel, ajută și întărirea sistemului imunitar. Prin acest lucru, te protejează de acumularea unor boli sau infecții care să îți afecteze colonul, cât și organismul.

Care sunt avantajele colon detox pentru tine și sănătatea ta

Avantajele colon detox sunt numeroase, mai ales în ceea ce privește sănătatea colonului și starea de bine pe care ți-o oferă în momentul în care intestinul gros este curățat. Așadar, un prim avantaj este acela de îmbunătățire a digestiei. Prin curățarea colonului, acesta nu mai are sindromul colonului iritat, balonare sau constipație, astfel problemele digestive dispărând odată cu eliminarea reziduurilor și a toxinelor din organism.

Vei avea mai multă energie. Dacă colonul tău este curat, automat nutrienții se absorb mult mai benefic în organism și astfel, vei avea parte de energie pe tot parcursul zilei. După cum am menționat și mai sus, colon detox te ajută și în scopul de a slăbi.


Acesta reduce inflamația formată din cauza toxinelor și reziduurilor acumulate. Astfel procesul de digestie va fi unul corespunzător și corpul va putea pierde în greutate. Totodată, sistemul imunitar este unul mult mai puternic și care reușește să evite orice infecție.

Poate faci parte din categoria oamenilor care simt un disconfort semnificativ în zona abdominală. Acel disconfort este creat de către toxinele care s-au adunat în interiorul intestinului gros. Așadar, cu ajutorul colon detox, nu doar că nu vei mai experimenta acest disconfort, dar te va feri și de balonare.

Somnul este un aspect important pentru ca sănătatea ta să fie optimă. Însă, dacă colonul tău nu este sănătos și întâmpină probleme digestive, somnul își va pierde din calitatea pe care o are. Astfel că, colon detox natural te ajută să te relaxezi pe parcursul nopții, odihnindu-te mult mai bine și trezindu-te energic.

De asemenea, probleme dermatologice ale pielii, precum erupții cutanate, acnee sau eczeme apar tot de la colonul care nu este curat. Astfel că, acestea se declanșează în momentul în care intestinul a acumulat toxine, însă cu ajutorul acestei metode vei avea parte de o piele catifelată și fără vreo problemă.

Care sunt metodele de detox și cum se realizează ele

Colon detox oferă diverse tipuri de detoxificare, iar fiecare este unică în felul ei. De altfel, alegerea în privința cărei metode de colon detox natural să o alegi, vei vedea după criterii, precum sănătatea ta, ce preferințe ai tu sau după obiectivele tale pentru detoxifiere.

Așadar, o primă metodă este dieta detox. Metoda implică includerea alimentelor care sunt bogate în fibre, precum nuci, legume, fructe și semințe. Acestea ajută la eliminarea toxinelor din organism și la ridicarea tranzitului intestinal.

De asemenea, un alt aspect pe care unele diete de detox le aduc sunt sucurile din fructe. Acestea oferă nutrienții esențiali și enzime care sunt de folos pentru detoxofiere. Înlocuirea alimentelor precum, carne procesată, lactate, produse procesate și a zahărului este extrem de important.

O altă metodă sunt suplimentele naturale. Acestea sunt folosite și pentru detoxifierea colonului. Suplimentele naturale includ plante, probiotice și fibre solubile. Totodată, consultă un medic înainte de consumarea acestora.

Ele pot interfera cu alte medicamente pe care le consumi și să aibă efecte negative severe. Așadar, asigură-te în legătură cu consumul acestora și efectele secundare care pot apărea de la un medic specialist.

Hidrocolonoterapia este introducerea unei cantități de apă controlată în colon pentru ca acesta să fie curățat de reziduuri și toxine. Această metodă este intensă și necesită pregătire, astfel că poate fi efectuată doar de către persoane specializate.

Postul intermitent ajută la curățarea colonului dacă raportul de nutrienți este supravegheat și acesta nu scade. Astfel se reduce și stresul metabolic în timp ce intestinul se curăță.

spot_imgspot_img