Compactoarele, arme eficiente în războiul cu deșeurile

Te gândești să cumperi unul dintre tipurile de compactoare manuale

Vezi în continuare avantajele pe care le oferă uitlizatorilor în materie de gestionat deșeuri diverse!

Orice agent economic are nevoie de un compactor

În prezent, un număr tot mai mare de companii este în căutarea celor mai bune echipamente pentru gestionarea eficientă a deșeurilor. Iar presele de diferite tipuri sunt primele puse pe listă.

Compactatoarele de deșeuri prezintă avantaje  certe, precum igiena mediului, costuri reduse de exploatare, siguranță, întreținere ușoară, asigurând astfel un volum mai mare transportat cu mai puține deplasări, pe lângă inhibarea mirosului și reducerea răspândirii insectelor și rozătoarelor.

Doar că deșeurile au de regulă un volum mare și e nevoie de a fi compactate pentru a fi mai ușor stocate și ulterior preluate și transportate la stațiile de reciclare.

Acest obiectiv – presarea, poate fi atins prin investiția într-o presă automată sau un compactor manual, în funcție de nevoile agentului economic respectiv. 

O presă manuală face față cu brio deșeurilor din carton, hârtie, folii de plastic etc. Reducându-le volumul de regulă cu până la 70%, facilitează foarte mult transferul și transportul materialelor comprimate și permite firmei să mențină ordinea și igiena în incinta unității.

Dezordinea este una dintre principalele probleme cu care se confruntă orice antreprenor. Deșeurile rămase în locul nepotrivit nu numai că sunt dificil de deplasat, dar pot crește și riscul de accidente de muncă, ba chiar și de aprindere. 

Presele sunt o soluție ideală pentru organizarea deșeurilor în baloți compacți, care pot fi plasați în siguranță în locul de depozitate, și în același timp, se poate câștiga mult spațiu. 

Soluția cea mai eficientă este să se plaseze compactorul manual într-un loc unde sunt generate direct deșeurile. Datorită acestui lucru, umplerea compartimentului de presare și compresia vor avea loc mai ușor, cu o productivitate a muncii mai mare. 

Economisirea timpului și siguranța muncii

Modul tradițional de gestionare a deșeurilor la sursă este acela prin care angajații desfășoară o serie de activități manuale, plictisitoare și cronofage, precum ar fi plierea cartoanelor sau introducerea lor în saci. Echipamentele, așa cum ar fi presele de balotat automate și compactoarele  manuale solicită angajaților doar să plaseze deșeurile corespunzătoare în camerele de presare și apoi să înlăture în siguranță baloturile sau pungile finite și să le plaseze la locul potrivit. 

Funcționarea unui compactor de deșeuri

Deșeurile sunt puse în interiorul compactorului manual, unde o placă de presare, care este pur și simplu o placă metalică, va împinge deșeurile spre baza compartimentului de depozitare. Ele vor începe să se comprime datorită forței de presiune exercitate de echipament.

În acest fel, “buzunarele” de aer vor dispărea și volumul de deșeuri va scădea de până la șapte ori.

Compactoarele, echipamente tot mai întâlnite acum

Un exemplu de eficiență este și acel model de compactor care înlocuiește cu ușurință coșurile de gunoi standard din baruri, unități de fast-food, restaurante, hoteluri, aeroporturi etc. Este un sistem de presare a deșeurilor ideal pentru utilizarea în locuri unde estetica, funcționalitatea și igiena sunt absolut necesare. Au o dimensiune comparabilă cu a unui coș de gunoi clasic, dar poate reduce volumul acestuia de până la 7 ori!

Indiscutabil, într-o perioadă de dezvoltare puternică a tehnologiei, soluțiile moderne de reciclare a deșeurilor sunt obligatorii. Inovația este o consecință firească a efortului producătorilor de echipamente destinate acestor procese, de a asigura cele mai înalte standarde de calitate și în acest domeniu extrem de important în zilele noastre.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *