Comuna din România unde oamenii trăiesc mai bine ca în București. Cum a reușit să prospere fără bani de la stat | NEWS20

Cel mai mare venit pe cap de locuitor din România nu îl au bucureştenii şi nici locuitorii din vreun alt oraş mare. Cei mai prosperi oameni din România sunt locuitorii comunei Peştera din judeţul Constanţa.

“Asfaltul Peşterei dispare dincolo de drumul comunal. Canalizare nu-i, gaze nu-s… Oamenii se cunosc fiecare cu fiecare şi-şi duc traiul după propriile principii. Nu-s încântaţi de infrastructură, dar sunt convinşi că mult visatul confort cu iz urban va ajunge curând şi-n satul lor.”, notează Digi 24, într-un amplu reportaj dedicat comunei.

În 11 ani, comuna cu 3.200 de suflete a investit trei milioane şi jumătate de lei în trei şcoli şi patru grădiniţe. Şi dacă a fost o vreme când 80 % dintre liceeni renunţau la cursuri, acum abandonul şcolar este inexistent, iar localitatea are chiar şi 21 de studenţi. Reţeta succesului? Motivaţia! Fiecare elev, licean şi student primeşte de la primărie o bursă lunară de 150 de lei. Bani în mână!

Întreaga poveste, pe Digi 24.

NEWS20
www.news20.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *