Concluzia întâlnirii dintre premier și oficialii Secretariatului de Stat pentru Culte: Rămâne cum am vorbit! / Accesul într-un spațiu sacru nu poate fi condiționat de un document (certificatul verde) – Coronavirus

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

”Certificatul verde este un document care are o rațiune intrinsecă de convingere, nu de constrângere. Acest document nu este și nu poate deveni însă restrictiv pentru accesul în spații ce oferă produse sau servicii vitale, așa cum este cazul magazinelor alimentare, farmaciilor, spitalelor sau bisericilor”, se arată într-o precizare transmisă joi de Patriarhie. Precizarea vine ca urmare a întâlnirii organizate de Secretariatul de Stat pentru Culte între reprezentanți de vârf ai autorităților și reprezentanți ai cultelor religioase, în cadrul căreia s-au purtat discuții consultative pe mai multe teme din agenda comună a cultelor și autorităților publice,

”Cine alege în mod rațional și informat să asculte sfatul medicilor specialiști și să se vaccineze, beneficiază, temporar, de niște avantaje oferite de certificatul verde în anumite spații (comerciale sau de divertisment) aglomerate.

Accesul într-un spațiu sacru, unul al ordinii și decenței prin excelență, pentru a te ruga, adică pentru a-ți manifesta concret fundamentala libertate religioasă, nu poate fi condiționat, inclusiv din rațiuni practice, nu doar morale, de un document menit să introducă contextual un plus de protecție și ordine în spații care chiar au nevoie de acesta.

Cultele religioase sunt cele care nu doar au pledat, dar au și respectat și vor respecta exemplar măsurile de prevenție recomandate de autoritățile medicale, deci tot ele se vor îngriji responsabil ca membrii lor să rămână repere de civism și implicare în protejarea sănătății aproapelui. E datoria lor morală și spirituală”, se mai arată în punctul de vedere transmis joi.

spot_imgspot_img