Congresul american a votat declasificarea imediată a informaţiilor despre originea coronavirusului SARS-CoV-2

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Decizia a fost aprobată vineri cu 419 voturi (215 republicani, 204 democraţi) pentru şi zero împotrivă.

Proiectul de lege ajunge acum la biroul preşedintelui american Joe Biden, care nu a indicat dacă intenţionează să semneze sau să opună vreun veto legislaţiei, care a fost aprobată prin votul unanim al Senatului la începutul lunii martie.

Chiar dacă preşedintele respinge proiectul de lege, ambele camere ale Congresului au majoritatea de două treimi, necesară pentru a depăşi bariera, transmite AP News. 

Experţii medicali au susţinut din 2020 că locul de origine a coronavirusului este Wuhan, China, iar primele persoane ar fi fost contaminate în toamna anului 2019. 

Dar majoritatea populaţiei americane, dar şi oficialii americani nu sunt încă convinşi de teoria susţinută până în prezent, că SARS-CoV-2 ar proveni dintr-un liliac sau pangolin au fost contaminaţi cu coronavirus cu mutaţii.  

Pandemia a declanşat şi cea mai gravă criză economică de la marea depresiune încoace, afectând afacerile din toată lumea şi perturbând viaţa socială şi viitorul profesional al multor generaţii de elevi şi studenţi care au fost nevoiţi să facă cursurile de acasă. 

Recent,directorul FBI a indicat că locul de origine al pandemiei (care a omorât între 6 şi 20 milioane  şi a infectat peste 600 milioane de oameni), este laboratorul biologic din Wuhan. 

Donald Trump, pe parcursul ultimului an de mandat al preşedinţiei sale, a acuzat China pentru atac biologic, potrivit The Guardian şi BBC. 

Dezbaterea a fost scurtă şi la obiect: americanii au întrebări despre cum a apărut virusul mortal şi ce se poate face pentru a preveni viitoarele focare.

„Publicul american merită răspunsuri la fiecare aspect al pandemiei de COVID-19”, a declarat reprezentantul Michael Turner, republican din Ohio, preşedintele Comitetului de Informaţii al Camerei. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește News20 pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.news20.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea NEWS20. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@news20.ro.

spot_imgspot_img