Congresul aprobă un ajutor de 12,3 miliarde de dolari pentru Ucraina

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Congresul a aprobat vineri un ajutor în valoare de 12,3 miliarde de dolari pentru Ucraina, ca parte a unui proiect de lege privind cheltuielile provizorii care încearcă să prevină o închidere haotică a guvernului înainte de termenul limită de la miezul nopții, potrivit AFP.

Janet YellenFoto: JUSTIN TALLIS / AFP / Profimedia

Pachetul, care a fost aprobat la doar câteva ore după ce președintele rus Vladimir Putin a anexat patru regiuni ucrainene ocupate de Rusia, include 3 miliarde de dolari pentru arme, provizii și salarii pentru armata ucraineană și îl autorizează pe președintele Joe Biden să dea instrucțiuni Pentagonului să transfere 3,7 miliarde de dolari în arme și alte echipamente către Ucraina.

Așa-numita „rezoluție de continuare” – adoptată cu 230 de voturi pentru și 201 împotrivă, 10 republicani alăturându-se democraților – prevede, de asemenea, 4,5 miliarde de dolari pentru Kiev, pentru ca finanțele țării să rămână stabile și guvernul să funcționeze.

Această alocare ridică valoarea totală a contribuției americane la 65 de miliarde de dolari.

„Acest nou ajutor financiar nerambursabil este o nouă demonstrație a încrederii SUA în Ucraina și va sprijini operațiunile guvernamentale critice și va oferi ajutor poporului ucrainean care suferă din cauza războiului brutal al Rusiei”, a declarat secretarul Trezoreriei, Janet Yellen, într-un comunicat.

„În mod critic, această finanțare va contribui, de asemenea, la susținerea rezistenței curajoase a Ucrainei la războiul ilegal de agresiune al lui Putin. Facem apel la colegii donatori nu numai să accelereze plățile existente către Ucraina, ci și să crească amploarea asistenței lor.”, spune Yellen.

spot_imgspot_img