Consiliul Legislativ a avizat negativ 21 din cele 25 de ordonanțe adoptate în ultima ședință a Guvernului Orban / Șeful SGG: Sunt avize politice – Politic

Consiliul Legislativ a avizat negativ 21 din cele 25 de ordonanțe adoptate în ultima ședință a guvernului Orban. Motivul invocat a fost că guvernul a fost demis pe 5 februarie, dată la care a fost înregistrată cerea de aviz, a declarat pentru HotNews.ro, șeful SGG, Antonel Tănase. El a precizat că, cu excepția a patru ordonanțe, restul vor fi transmise Monitorului Oficial spre publicare.

„Din punctul meu de vedere sunt avize politice, Nu ne spun dacă sunt sau nu conforme cu tehnica legislativă. Ne spun că pe 5 februarie Guvernul a fost demis prin moțiune de cenzură. Asta o știm și noi. Însă când am adoptat aceste ordonanțe Guvernul era în funcție”, a precizat Antonel Tănase.

Spre Monitorul Oficial urmează a mai fi transmise marți spre publicare 11 ordonanțe, a precizat el.

În cazul a trei dintre OUG-uri mai era nevoie de observații de la ministerele avizatoare, iar una dintre ele, pe fonduri europene, nu va mai fi transmisă deloc având nevoie de modificări pe fond.

Nici premierul Ludovic Orban nu a vede o problemă cu avizele negative ale Consiliului Legislativ. „Chiar dacă a emis un aviz negativ, a emis aviz”, a spus el.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *