Containere de locuit – beneficii

Casele din containere de locuit pot fi o alternativa excelenta pentru locuintele clasice. Exista mai multe motive pentru care oamenii ar putea dori sa locuiasca intr-un container amenajat. Daca esti in cautarea unei locuinte la pret accesibil, nu te intereseaza un spatiu foarte mare, cauti o solutie flexibila de locuit, atunci ideea containerelor de locuit este perfecta pentru tine.

Locuintele realizate din containere de transport devin din ce in ce mai populare in toata lumea si acum acest trend a ajuns inclusiv in Romania. Exista mai multe beneficii ale acestor solutii contemporane de locuit

In primul rand, ele sunt o solutie ieftina

Daca nu-ti permiti sa cumperi o casa masa sau sa inchiriezi un apartament spatiost, atunci o locuinta intr-un container ar putea sa fie ceea ce cauti. Este mai accesibil decat ti-ai putea inchipui. Poti gasi containere de locuit de dimensiuni mari la circa 1000 – 3000 de euro. Sigur, preturile variaza in functie de capacitate. Dupa ce ati ales containerul, urmatoarea etapa este sa dimensionezi costurile cu finisajele interioare. O sa fii uimit de cat de bine poate sa arate la final o locuinta contemporana intr-un container.

Containerele de locuit sunt robuste

Sa nu crezi ca aceste containere nu sunt fiabile. Din contra. Sunt extrem de puternice si solide. Sunt gandite pentru a rezista foarte bine in timp si la intemperii. Explicatia este foarte simple. Ele au fost proiectate pentru transorturi mari de marfa, atat pe uscat, cat si pe mare. Pe mare, containerele pot rezista la vanturi incredibile si chiar la valuri mari. Prin urmare, daca un container poate rezista in aceste cazuri, cu siguranta va fi o buna locuinta, indiferent de terenul pe care il ai.

Totusi, trebuie sa tii cont ca aceasta durabilitate scade pe masura ce otelul se elimina din usi si ferestre. Trebuie un oarecare echilibru in proiectare, prin adaugarea de geamuri si usi si prin mentinerea unei bune integritati structurale. De asemenea, poti gasi o multime de planuri de case in containere de transport care iti permit sa pozitionezi ferestre si usile in spatele usilor originale. Acest lucru te ajuta sa pastrezi durabilitatea containerului. Cu acest tip de design, poti pastra si capacitate de blocare a usilor originale atunci cand pleci de acasa, ceea ce va fi perfecta daca vorbim de o casa de vacanta.

Este clar ca aceste containere sunt solutii de locuinte ieftine in viitor si vor ramane pe val inca mult timp.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *