Controlul dăunătorilor și conștientizarea igienei in unitatile hoteliere

Hotelurile prezintă un mediu deosebit de provocator pentru controlul dăunătorilor din cauza intrării și ieșirii constante a oaspeților și a livrării transporturilor pe tot parcursul zilei, ceea ce oferă dăunătorilor acces ușor în interior.
Cea mai mare îngrijorare în rândul proprietarilor de hotel pare a fi deteriorarea reputației mărcii ca urmare a unei infestari cu dăunători.
În industria restaurantelor, o experiență memorabilă a mărcii este la fel de importantă ca și calitatea mâncărurilor servite.
Sectorul ospitalității trebuie să caute în mod proactiv să răspundă așteptărilor clienților în fiecare etapă, din momentul în care un client întră în holul hotelului dvs. sau când restaurantul dvs. este întâmpinat de personalul de așteptare.
Riscul unui control slab al dăunătorilor într-o afacere de servicii alimentare nu numai că riscă închiderea afacerii, ci și îmbolnăvirea gravă a personalului și a clienților care rezultă din bolile transmise de alimente, fie din practicile de igienă necorespunzătoare, fie din cauza unei infestari cu dăunători.
Cazurile publice de boli transmise de alimente și scandalurile alimentare au plasat calitatea și siguranța alimentelor în primul rând atât pentru clienți, cât și pentru companii.
Conform legislației în vigoare, restaurantele și cafenelele (locații cu profil alimentar) sunt obligate să efectueze operațiuni de dezinsecție și deratizare regulat și în mod obligatoriu. În plus, toate produsele utilizate în aceste operațiuni trebuie să fie aprobate de Comisia Nationala a Produselor Biocide din cadrul Minsiterului Sanatatii.
In Romania, legea care stabileste obligatia efectuarii dezinsectiei si deratizarii regulat in locatiile cu profil alimentar este HG nr. 155/2001 privind aprobarea Normelor sanitare pentru unitatile de alimentatie publica si pentru productia, depozitarea si comercializarea produselor alimentare.
Sanctiunile prevazute pentru nerespectarea acestor norme pot varia, dar pot include:
- amenzi;
- suspendarea activitatii;
- interzicerea comercializarii produselor alimentare;
- retragerea autorizatiei de functionare.
In plus fata de HG nr. 155/2001, mai exista si alte legi si regulamente care reglementeaza activitatile de dezinsectie si deratizare in unitatile de alimentatie publica din Romania:
- Legea nr. 363/2007 privind garantarea calitatii si sigurantei produselor alimentare, care stabileste obligatia de a respecta normele sanitare si igienice in procesul de productie, depozitare si comercializare a produselor alimentare;
- Ordonanta de Urgenta nr. 194/2002 privind calitatea si siguranta produselor alimentare, care stabileste obligatii similare cu cele prevazute in Legea nr. 363/2007;
- Legea nr. 209/2010 privind regimul juridic al climei si protectia mediului, care stabileste obligatia de a adopta masuri de prevenire si combatere a daunatorilor si a microorganismelor nocive in toate activitatile umane.
In plus, mai sunt si alte regulamente emise de Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Ministerul Sanatatii, Directia de Sanatate Public (DSP) si alte autoritati publice (Politia Locala), care completeaza aceste legi si stabileste norme specifice privind siguranta alimentelor si protectia mediului.
Pentru proprietarii dehoteluri, restaurante, cafenele și fast-food-uri, imaginea locației este esențială. Nu dorești să pierzi clienți din cauza prezenței gândacilor sau muștelor. Pentru a preveni apariția dăunătorilor în interiorul unităților cu profil alimentar, se recomandă servicii de dezinsecție și deratizare atât în interiorul cât și în jurul clădirilor, de la o firmă DDD autorizată si certificata conform ultimelor cerinte in domeniu cum ar fi singurul standard ce este recunoscut la nivel european, CEPA Certified prin SR EN 16.636.
Ca firma DDD profesionista, la Compania DDD ne asigurăm că urmăm toate procedurile și obligațiile necesare pentru a efectua o intervenție de dezinsecție eficientă și sigură pentru un restaurant atat din punct de vedere legislativ dar mai ales din punct de vedere al rezultatelor:
- Evaluare inițială: Înainte de intervenție, vom efectua o evaluare inițială a restaurantului pentru a identifica zonele cele mai afectate de insecte și pentru a stabili cele mai bune metode de tratament.
- Comunicare cu personalul: Ne asigurăm că informăm personalul restaurantului despre intervenția noastră și despre orice măsuri pe care trebuie să le ia înainte, în timpul și după intervenție.
- Utilizarea produselor și metodelor sigure: Utilizăm numai produse și metode de dezinsecție certificate și aprobate de autoritățile competențe.
- Protecția personalului și a clienților: Ne asigurăm că luăm toate măsurile necesare pentru a proteja personalul și clienții restaurantului în timpul intervenției.
- Documentarea intervenției: Înregistrăm toate detaliile intervenției și le furnizăm clientului pentru a demonstra că am respectat toate procedurile și obligațiile necesare.
- Monitorizarea : Efectuăm monitorizare după intervenție pentru a verifică dacă s-a obținut rezultatul dorit și pentru a lua măsurile necesare în cazul în care au mai rămas dăunători.
Respectarea normelor și regulilor sanitare și de igienă: Este obligatoriu să se respecte normele și regulile sanitare și de igienă în vigoare, pentru a preveni orice risc de îmbolnăvire sau contaminare.
Dispecerat comenzi: 021/9662 sau 0763.662.662
Sediul central: 021.345.06.88 și 021.345.08.22
București Ilfov: 0786.727.027
Zona de Vest (Timișoara, Cluj Napoca și Târgu Jiu) – 0766.472.274
Zona de Est (Constanța și Panciu) – 0784.399.333
E-mail: office@companiaddd.ro
www.companiaddd.ro