Controversata poveste a trupei Phoenix, spusă…

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Filmul documentar „Phoenix. Har/Jar”, produs de Televiziunea Română prin Casa de Producţie TVR şi regizat de Cornel Mihalache, despre controversata poveste a legendarei trupe Phoenix, va putea fi văzut pe marile ecrane, începând de vineri, de spectatorii din Bucureşti, Bacău, Bistriţa, Botoşani, Buzău, Cluj, Oradea, Piteşti, Satu Mare, Sibiu, Sinaia şi Târgu Mureş.


Filmul este distribuit de Cineplexx Romania şi urmează să fie programat în săptămânile ce urmează şi în alte oraşe din ţară.

Premiera de gală a filmului a avut loc la Cineplexx Băneasa unde peste 500 de spectatori au văzut luni seară filmul, în premieră, în prezenţa echipei şi a unor personalităţi din media, muzică şi film.

„Phoenix. Har/Jar” reuneşte membrii formaţiei din perioada de dinaintea plecării din 1977 şi punctează momentele importante din cronologia tumultuoasă a trupei, de la primele apariţii din 1962 sub numele de „Sfinţii”, până în prezent, povestind, în premieră, întâmplările prin care au trecut în ţară, relaţia cu Securitatea, momentele în care au hotărât să fugă din România şi cum au reuşit s-o facă, dar şi viaţa pe care au dus-o peste hotare înainte şi după Revoluţia din ’89.

Înainte de premiera filmului în cinematografe a fost lansat şi volumul „Phoenix. Har/Jar” a cărui tiraj a fost epuizat în primele zile de la punerea în vânzare. O nouă ediţie revizuită, de data acesta cu o copertă cartonată, este acum disponibilă tot la Editura Integral. În această carte se regăsesc transcrierile complete ale interviurilor realizate de Cornel Mihalache şi Claudia Nedelcu Duca (producătorul filmului) în pregătirea documentarului, alături de inserturi grafice din Arhivele Securităţii, deţinute de C.N.S.A.S..

„Phoenix. Har/Jar” este un documentar al Casei de Producţie TVR după un scenariu semnat de Cornel Mihalache şi Claudia Nedelcu Duca. Montajul filmului îi aparţine Roxanei Elekes, regia lui Cornel Mihalache, iar Claudia Nedelcu Duca este producător.

Filmul este primul proiect al Televiziunii Naţionale care beneficiază de o distribuţie în cinematografe la nivel naţional. În februarie documentarul îşi va începe traseul internaţional cu o proiecţie specială ce va avea loc în Italia, la Veneţia.
 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa contact@news20.ro.

spot_imgspot_img