Converse, adidasi cu o istorie bogata!

La începuturile sale, în anii 60, CONVERSE erau la modă printre hipioți, astăzi sunt cele mai șic încălțări pentru cei care caută un stil confortabil și sportiv.

O parte a succesului CONVERSE este că nu repetă niciodată un model pe piață, adică dacă ați văzut un model la vânzare, îl veți cumpăra în acel moment sau nu îl veți vedea în anul următor.

Istoria CONVERSE nu a început în anii 60, așa cum cred mulți, deoarece ca marcă există din 1908.

Imaginea generală a acestui brand, la nivel mondial, este cea a tenișilor de pânză cu steaua imprimată, caracteristică firmei de încălțăminte și îmbrăcăminte sport, Converse.

Acest model a fost creat în 1923 de către Marquis Mills CONVERSE și numit apoi Chuck, după baschetbalistul american Chuck Taylor-All Star.

În prezent, acest model, pe lângă faptul că este emblematic, are un record de vânzări extrem de ridicat: peste 750 de milioane de perechi vândute de-a lungul istoriei sale.

Mai întâi a fost considerată cea mai bună încălțăminte pentru jucătorii de baschet, mai târziu, popularitatea lui Chuck Taylor-All Star a depășit granițele sportului și, odată cu aceasta, cererea pentru CONVERSE a trecut astfel de la a fi un simplu pantof de baschet la un articol clasic de modă.

În prezent, brandul s-a diversificat și nu are la vânzare doar modele pentru sportivi de înaltă performanță, ci și pentru toți cei care au un gust excesiv pentru stilul sportiv.

Piața CONVERSE este în esență pentru tineri și copii, dar asta nu înseamnă că mulți părinți și chiar bunicii au încetat să cumpere acești teniși legendari.

De asemenea, Converse are o linie de accesorii care vor fi foarte la modă în timpul sezonului de iarnă.

Acestea variază de la șosete la pălării de lână, mănuși și eșarfe, dar au și o linie de îmbrăcăminte termică în tricouri, pălării, șepci, pantaloni și jachete.

O altă caracteristică a CONVERSE este că insistă să amestece culori simple și interesante, deși nu există nimeni care să le facă modelele să arate urât și mai puțin în accesorii.

Brandul CONVERSE se adreseaza optimistului rebel, deoarece este un clasic american, cu o lungă istorie. A fost fondată de Marquis Mills Converse, care și-a deschis ușile fabricii în 1908, nebănuind că, în ciuda suferințelor și a coborâșurilor, creează un produs care va deveni iconic pentru America.

În 1917 s-a născut primul pantof de baschet: CONVERSE All Star, care va revoluționa istoria acestui sport. În 1923 marca a adăugat „patch-ul” său caracteristic din cauciuc cu semnătura renumitului jucător Chuck Taylor, cae apare pe toți pantofii All Star.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *