Coreea de Nord a lansat o „rachetă balistică neidentificată” (media)

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Coreea de Nord a lansat luni o rachetă balistică, a anunţat armata de la Seul, unde se află secretarul de stat al SUA Antony Blinken pentru a se întâlni cu înalţi oficiali şi a participa la un summit privind democraţia, relatează AFP şi Reuters.

Kim Jong UnFoto: KCNA via KNS / Associated Press / Profimedia Images

„Coreea de Nord a lansat o rachetă balistică neidentificată spre Marea de Est”, cunoscută şi sub denumirea de Marea Japoniei, a informat agenţia de presă sud-coreeană Yonhap, citând statul major interarme sud-coreean, fără a furniza informaţii suplimentare despre lansare.

Această presupusă lansare de rachetă balistică este a doua de acest fel efectuată de Phenian în 2024, după lansarea la 14 ianuarie a unei rachete echipate cu un focos hipersonic.

În urmă cu câteva zile, Seulul şi Washingtonul au încheiat exerciţiile militare anuale la scara largă „Freedom Shield”, care au inclus interceptări de rachete şi atacuri aeriene. Numărul trupelor participante a fost dublu faţă de cel din 2023.

Coreea de Nord condamnă exerciţiile militare comune dintre Statele Unite şi Coreea de Sud, pe care le consideră repetiţii pentru o invazie.

Antony Blinken a ajuns în Coreea de Sud duminică după-amiază pentru a participa la cel de-al treilea Summit pentru democraţie, o iniţiativă a preşedintelui Statelor Unite Joe Biden şi pe care Seulul o găzduieşte de luni până miercuri.

Secretarul de stat american urmează, de asemenea, să aibă o întrevedere cu ministrul de externe sud-coreean Cho Tae-yul în cadrul căreia vor discuta modalităţi de a consolida alianţa dintre Washington şi Seul, în timp ce cele două ţări încearcă să-şi amelioreze politica de „descurajare extinsă” faţă de Phenian.

(Agerpres)

spot_imgspot_img