Coreea de Nord a lansat o rachetă intercontinentală, aparent fără succes, susține Seulul

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

​Coreea de Nord a lansat joi o rachetă balistică intercontinentală (ICBM), dar aceasta se pare că a eşuat, a anunțat armata sud-coreeană, a doua zi după o serie record nord-coreeană, scrie AFP, citată de news.ro.

Racheta balistică tactică lansată de Coreea de NordFoto: EyePress News / Shutterstock Editorial / Profimedia Images

„Lansarea unei ICBM de către Coreea de Nord s-a soldat într-adevăr cu un eşec”, a declarat armata de la Seul.

Prima rachetă, trasă cu puţin timp înainte de ora locală 8 , s-a îndreptat spre Marea Japoniei, la est de peninsulă. Mesaje de avertizare au fost difuzate rapid de către autorităţi, îndemnând populaţia să se adăpostească.

Alerta a fost ridicată rapid: racheta nu a traversat în cele din urmă arhipelagul, „dar a dispărut deasupra Mării Japoniei”, a declarat ministrul japonez al Apărării, Yasukazu Hamada.

Această rachetă „cu rază lungă de acţiune” a fost numită „rachetă balistică intercontinentală” (ICBM) de către Seul, în condiţiile în care a fost considerată iniţial o „rachetă neidentificată”, explică agenţia de presă Yonhap.

Potrivit autorităţilor sud-coreene, racheta a fost trasă din regiunea Sunan, la nord de Phenian. Aceasta este prima lansare ICBM din nord de la sfârşitul lunii mai, a confirmat armata de la Seul pentru Yonhap.

Alte două rachete „cu rază scurtă de acţiune” au fost, de asemenea, lansate de Coreea de Nord, joi.

Miercuri, Phenianul a lansat deja 23 de rachete, dintre care una trecuse „Northern Limit Line” (NLL) care prelungeşte graniţa terestră inter-coreeană pe mare, rămânând în acelaşi timp în apele internaţionale.

spot_imgspot_img