Coreea de Nord a lansat un „proiectil neidentificat” / Probabil, al nouălea test cu rachete de la începutul anului

Coreea de Nord a lansat cel puțin un „proiectil neidentificat”, a anunțat sâmbătă armata sud-coreeană, care ar putea fi al nouălea test cu rachete efectuat de Phenian de la începutul anului, potrivit AFP.

Lansare de racheta in Coreea de NordFoto: STR / AFP / Profimedia

„Coreea de Nord a lansat un proiectil neidentificat spre est”, a declarat șeful de stat major din Coreea de Sud într-un comunicat, fără a oferi alte detalii.

În ciuda sancțiunilor internaționale draconice, Phenianul a efectuat o serie record de șapte teste de arme în ianuarie, inclusiv cea mai puternică rachetă din 2017, înainte de a suspenda tragerile în timpul Jocurilor Olimpice de iarnă de la Beijing.

Luni, Phenianul a declarat că a efectuat un test „de înaltă semnificație” pentru dezvoltarea unui satelit de recunoaștere, la o zi după ce Seulul a declarat că a detectat o lansare de rachete balistice.

Cele mai recente teste ale Nordului au loc într-un moment delicat în regiune, Coreea de Sud urmând să-și aleagă viitorul președinte miercuri.

Analiştii cred că Phenianul ar putea folosi cea mai importantă dată din calendarul său politic, cea de-a 110-a aniversare de la naşterea fondatorului său, Kim Il Sung, pe 15 aprilie, pentru a efectua un test major cu rachete.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *