Coreea de Nord a tras duminică două rachete balistice

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Coreea de Nord a lansat duminică două rachete balistice spre marea din largul coastei de est a Peninsulei Coreene, a anunțat armata sud-coreeană, potrivit Reuters.

Coreea de Nord testeaza iar o rachetaFoto: Jung Yeon-je / AFP / Profimedia

Viceministrul japonez al Apărării, Toshiro Ino, a declarat că rachetele balistice lansate de Coreea de Nord par să fi aterizat în afara zonei economice exclusive a Japoniei.

Rachetele au zburat la o altitudine de 550 km și au parcurs o distanță de 250 km, potrivit Ministerului japonez al Apărării. Ino a declarat că nu au fost raportate până acum pagube provocate de rachete.

Lansarea rachetei Phenianului vine la doar câteva zile după ce a testat un motor cu combustibil solid de mare putere, în condițiile în care încearcă să dezvolte o nouă armă strategică și să accelereze programele sale nucleare și de rachete.

Testul, supervizat de liderul Kim Jong Un, a fost efectuat joi la baza de lansare a sateliților Sohae din Coreea de Nord, a relatat vineri agenția oficială de știri KCNA.

Coreea de Nord a efectuat un număr fără precedent de teste de rachete în acest an, în pofida sancțiunilor internaționale, inclusiv o rachetă balistică intercontinentală (ICBM) capabilă să atingă continentul american

În noiembrie, Coreea de Nord a testat o rachetă ICMB despre care oficialii japonezi au declarat că are o rază de acțiune suficientă pentru a ajunge pe teritoriul Statelor Unite.

Japonia a anunțat vineri cel mai mare plan de dezvoltare militară de la cel de-al Doilea Război Mondial încoace, de 320 de miliarde de dolari, prin care va cumpăra rachete capabile să lovească China și se va pregăti pentru un conflict susținut.

spot_imgspot_img