Coronavirus Anglia: Părinții care nu își duc copiii la școală din septembrie vor fi amendați – Coronavirus

Părinții din Anglia care nu își trimit copiii la școală în septembrie vor fi amendați, spune ministrul Educației, Gavin Williamson, relatează BBC.

”Dacă nu există un mod bun pentru absență… vom impune amenzi familiilor”, a spus el.

Dar directorii de școli spun că amendarea părinților nu este ”abordarea bună”.

”Vor fi mulți părinți înpăimântați și anxioși”, a spus Geoff Barton, liderul sindicatului directorilor Association of School and College Leaders.

Directorii, care decid dacă absențele sunt motivate, cel mai probabil vor să câștige încrederea părinților într-o întoarcere sigură la școală, a spus Barton.

Williamson a spus că amenzilor pentru absență va fi o parte a obligativității școlii din septembrie, asta doar în cazul în care există ”motive bune”, precum creșterea la nivel local a infecțiilor.

Amenințarea cu amenzile a fost criticată de organizația caritabilă Young Minds, care a avertizat că mulți oameni ar putea să simtă ”anxietate extremă” cu privire la întoarcerea la școală, precum cea legată de îngrijorările cu privire la protejarea unor rude cu probleme de sănătate.

În loc de amenzi, organizația a sugerat ”o perioadă de tranziție” cu mai multă flexibilitate la începutul școlii.

Ce spun părinții

”Sunt total de acord cu întoarcerea copiilor la școală acum, și nu sunt un fan al părinților care nu își duc la școală copiii”, a spus Chris pentru BBC, ”dar acest lucru este o glumă”, a adăugat el.

”Nicio problemă. Acum pot amenda școala pentru că nu a oferit educație de la începutul carantinei”, a spus un alt părinte.

Un alt părinte a spus că amenzile sunt o abordare prea dură și că ”ar trebui să fie o perioadă de acomodare”.

”Dacă numărul cazurilor crește în septembrie, după relaxarea măsurilor de către guvern în vară, atunci în niciun caz nu îmi voi trimite copilul la școală”, a spus Mo din Londra.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *