Coronavirus București: Măsuri la metrou începând de azi pentru pentru prevenirea supraaglomerărilor – Coronavirus

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Personalul de pază, susţinut de Poliţia Metrou şi alte forţe de ordine publică, vor limita, după caz, începând de marți, 20 octombrie, accesul publicului călător în staţiile de metrou, pentru evitarea supraaglomerării. De asemenea, personalul Metrorex va îndruma călătorii prin staţiile de sonorizare despre situaţiile de aglomerare apărute.

Metrorex a anunţat o serie de măsuri ce vor fi aplicate, începând de marţi, 20 octombrie, pentru prevenirea supraaglomerărilor, în vederea limitării riscului de răspândire a infecţiei cu virusul SARS-CoV-2 pe parcursul călătoriei cu metroul.

  • personalul Metrorex cu atribuţii în supravegherea accesului în staţii, personalul de conducere a trenului, precum şi alt personal Metrorex au sarcini directe de urmărire a nivelului de aglomerare a staţiilor. Pentru evitarea situaţiilor de supraaglomerare, călătorii vor fi îndrumaţi în vederea păstrării distanţei fizice.
  • în vederea luării de măsuri operative, posibilele situaţii de aglomerare vor fi raportate de personalul Metrorex către factorii de decizie din cadrul societăţii şi Poliţiei Metrou.
  • personalul Metrorex are sarcini de îndrumare şi informare a publicului călător prin staţiile de sonorizare despre situaţiile de aglomerare apărute şi de atenţionare a acestuia privind obligativitatea de a păstra distanţarea şi de a purta corect masca de protecţie. În sprijinul publicului călător, în vederea îndrumării şi limitării situaţiilor de supraaglomerare, acţionează şi cadre ale Poliţiei Metrou, alte forţe de ordine publică şi personal al firmelor de pază ce efectuează serviciul în metrou.
  • în cazul în care apar situaţii ce implică urgenţe medicale în trenurile de metrou, personalul medical ce efectuează intervenţia va avea în vedere extragerea persoanelor afectate din tren, acolo unde situaţia o permite. Personalul de pază, împreună cu Poliţia Metrou şi cu alte forţe de ordine publică, precum şi salvatorii Metrorex vor asigura protecţia zonei de intervenţie.
  • personalul de pază, susţinut de Poliţia Metrou şi alte forţe de ordine publică, vor limita, după caz, accesul publicului călător în staţiile de metrou, pentru evitarea supraaglomerării.
  • personalul Metrorex va sprijini Poliţia Metrou, ce asigură acţiuni de patrulare în staţiile de metrou şi intervenţii punctuale împreună cu Jandarmeria, ISU şi alte organe de ordine publică abilitate, în funcţie de situaţia din teren.

    Reamintim că deastăzi cursurile se vor desfășura exclusiv online în școlile din București, iar purtarea măștii va fi obligatorie în toate spațiile publice, după ce indicele de infectare cu coronavirus în Capitală a trecut de 3 începând de duminică.

spot_imgspot_img