Coronavirus: China lansează un „pașaport de sănătate” – International

China a lansat un pașaport digital care certifică starea de sănătate a călătorilor, o inițiativă aflată în studiu în Statele Unite, precum și în Europa, unde controversa se amplifică în jurul vaccinului rus împotriva Covid-19, care va fi produs din iulie în Italia, potrivit AFP.

În China, „certificatul internațional de sănătate pentru călătorii” – o aplicație pentru smartphone care afișează și autentifică datele de sănătate a pasagerilor – ar putea ajuta la deschiderea frontierelor în continuare.

Pentru moment, aplicația nu este obligatorie și este rezervată pentru chinezi.

Statele Unite și Regatul Unit iau în considerare lansarea unor sisteme similare. În Uniunea Europeană, ideea unui „pașaport verde” va fi prezentată de Comisia Europeană pe 17 martie.

Pașaportul Verde Digital va conține trei documente care vor specifica dacă deținătorul a primit un vaccin, rezultatele unui test pentru coronavirus dacă a fost făcut, precum și dacă s-au recuperat după o infecție cu coronavirus, potrivit unei persoane familiare cu proiectul Comisiei Europene.

UE depune eforturi pentru a dezvolta un sistem care să permită celor 27 de state membre și celor din Spațiul Economic European să își redeschidă ușile pentru călătorii prevenind totodată o răspândire a coronavirusului. Liderii blocului au convenit în unanimitate luna trecută asupra unei linii generale privind pașapoartele de vaccin, care sunt o prioritate pentru țările dependente de turism, precum Grecia și Cipru.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *