Coronavirus: Germania se află deja într-un al doilea val „mai puțin adânc” al pandemiei – sindicat al medicilor – Coronavirus

Germania se află deja într-o a doua intensificare a pandemiei de COVID-19, a declarat lidera unui sindicat major al medicilor din țara condusă de Angela Merkel, relatează Politico.

„Ne aflăm deja într-un al doilea val mai puțin adânc”, a declarat marți Susanne Johna într-un interviu acordat ziarului bavarez Augsburger Allgemeine.

Johna a precizat că spitalele germane sunt pregătite dar de această dată ar trebui să aibă o abordare mai graduală prin eliberarea paturilor de spital pentru noii pacienți infectați cu coronavirusul pe măsură ce numărul de infecții crește spre deosebire de a rezerva imediat secțiile de terapie intensivă.

Germania 21.000 de paturi în secțiile de terapie intensivă, aproximativ jumătate din acestea fiind libere în prezent, 270 de pacienți cu COVID-19 fiind tratați actualmente în unitățile de terapie intensivă potrivit unei asociații care monitorizează condițiile de spitalizare în regim de urgență.

Johna a afirmat că acest al doilea val nu este comparabil cu primul dar a avertizat că țara se află în pericolul de a „risipi succesul pe care l-am avut în Germania până acum”.

„Toți tânjim după normalitate dar suntem într-o situație care nu este normală”, a subliniat aceasta, îndemnând germanii să respecte restricțiile și măsurile de prevenție ca purtarea măștilor.

Marți dimineața Institutul Robert Koch a raportat 879 de noi infecții confirmate în ultimele 24 de ore, bilanțul total al persoanelor care au contractat coronavirusul în Germania de la izbucnirea pandemiei ajungând la 211.281.

Citește și:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *