Coronavirus în lume: Acord în Congresul SUA pentru pachetul de susținere economică de 900 mld. dolari / Polonia oprește și ea zborurile dinspre Marea Britanie – Coronavirus

Mai multe țări europene, printre care și România, au oprit zborurile și cursele de feribot dintre Marea Britanie pentru a încerca să stăvilească răspândirea noii mutații de coronavirus ce a dus la restricții de nivel maxim în sud-estul Angliei. Noua variantă a Sars-Cov-2 a suferit 23 de schimbări față de cea cunoscută până acum, inclusiv în zone are virusului asociate cu modul în care acesta se atașează de celule și intră în ele, potrivit Reuters.

Cele mai noi informații despre pandemie, LIVETEXT:

—————————-
:
08.09 Polonia va opri luni, de la miezul nopții, zborurile dinspre Marea Britanie

07.37 Acord în Congresul SUA pentru al doilea cel mai mare pachet de asistență economică din istoria țării

05.38 Noua tulpină de coronavirus: Guvernul britanic se reuneşte luni de urgenţă. Tensiuni în aprovizionare

05.07 Ce știm despre noua tulpină apărută în Regatul Unit

—————————-

Italia a depistat un pacient infectat cu noua tulpină de coronavirus identificată în Marea Britanie, a anunțat duminică Ministerul italian al Sănătății.

Experții din Uniunea Europeană au ajuns la concluzia că vaccinurile actuale împotriva coronavirusului rămân eficiente împotriva noii variante de Covid-19 observată în special în Marea Britanie, a anunțat guvernul german duminică seara.

Ambasadorii țărilor membre ale Uniunii Europene vor avea luni o întâlnire de criză la Bruxelles dedicată restricțiilor de călătorie cauzate de noua tulpină de coronavirus.

Circa 7,9 milioane de doze suplimentare de vaccin împotriva COVID-19, dintre care aproximativ 5,9 milioane produse de laboratorul Moderna, vor fi livrate în SUA începând de luni, a anunțat duminică un responsabil de la Washington.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *