Coronavirus în lume: China a aprobat primul patent de vaccin anticovid / Încă o săptămână cu peste 2.000 de cazuri în R. Moldova – Coronavirus

Numărul cazurilor de coronavirus din lume se apropie de 22 de milioane, iar numărul deceselor continuă să crească în mod alert în cele mai afectate națiuni: SUA (173.000), Brazilia (107.000), Mexic (56.000) și India (51.000). Pandemia a provocat cea mai mare scădere economică (-7,8%) din istoria modernă a Japoniei, iar Noua Zeelandă a decis să amâne alegerile din cauza noilor focare.

Cele mai noi informații despre pandemie, LIVETEXT:

—————-

08.43 China a raportat 22 de cazuri noi de Covid-19, toate importate, și – pentru prima oară din ultima lună – nicio infecție in Xinjiang, fost focar de coronavirus

07.29 China a aprobat primul patent de vaccin anticovid

07.13 R. Moldova: Încă o săptămână cu peste 2.000 de cazuri

—————-

Un raport al Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din SUA arată că pandemia a avut un impact major asupra sănătății mintale a generațiilor tinere. Un sondaj realizat cu peste 5.000 de tineri arată că un sfert dintre aceștia s-au gândit la sinucidere în luna iunie.

Guvernul spaniol a interzis fumatul pe străzi și terase pentru a limita răspândirea noului coronavirus. Unii medici susțin că această măsură este necesară, în timp ce alții au rezerve în a confirma acest lucru.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *