Coronavirus în lume: Europa continuă relaxarea măsurilor / America de Sud, noul front al bolii Covid-19 – Coronavirus

Numărul cazurilor de coronavirus în lume a depășit vineri 5,9 milioane, în timp ce s-au recuperat aproape 2,6 milioane și au murit peste 360.000 de oameni din cauza Covid-19, potrivit centralizării de pe Worldometeres. În timp ce din ce în ce mai multe state europene relaxează și mai mult restricțiile, America Latină înregistrează recorduri de infecții, cu Brazilia noul epicentru al pandemiei.

Cele mai importante informații, LIVETEXT:

05.00: The Guardian: O ilustrată din viitor: viața după carantină în Danemarca

Brazilia, considerată acum epicentrul pandemiei de coronavirus, a înregistrat joi 1.156 de morți și un record de infecții la nivel național în ultimele 24 de ore, în timp ce numărul total de decese este acum aproape de cifrele Spaniei (peste 27.000) și Franței (peste 28.000), cu 26.754.

26.417 de noi infecții au fost raportate, pentru un total de 438.238, potrivit Ministerului Sănătății din a doua cea mai afectată țară din lume după Statele Unite.

Coreea de Sud a raportat 58 de noi cazuri vineri, după ce oficialii din Coreea de Sud au reintrodus măsuri stricte de distanțare socială în zona metropolitană Seul.

”Am hotărât să întărim măsurile de carantină în zona metropolitană pentru două săptămâni de mâine până pe 14 iunie”, a spus acesta. Rezidenții Seulului au fost sfătuiți să evite adunările publice și zonele aglomerate, inclusiv restaurantele și barurile.

Statele Unite au înregistrat și ele joi, 1.297 de noi decese în ultimele 24 de ore, potrivit bilanțului zilnic al Universității Johns Hopkins de la 00.30 GMT.

Potrivit Worldometers, vineri dimineață, USA ajunsese la 103.330 de decese și 1,7 milioane de cazuri.

Citește și:

Ungaria redeschide piscinele, cinematografele şi teatrele în aer liber, cu măsuri stricte de distanţare socială

Spania trece de luni la o nouă etapă a măsurilor de relaxare: 70% dintre spanioli vor putea merge la restaurant și la piscină

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *