Coronavirus în lume: Macron este pesimist și spune că bătălia va continua până cel puțin vara viitoare / SUA au înregistrat un nou record zilnic – Coronavirus

Mai multe ţări din Europa de Est impun sâmbătă noi restricţii, după cele mai toate statele au înregistrat creșteri semnificative ale numărului de îmbolnăviri raportate zilnic. Președintele Poloniei a fost și el depistat pozitiv. SUA se află într-o situație dificilă, cu un nou record zilnic de cazuri.

Principalele informații ale zilei livetext pe HotNews:

09.56 Franța este și ea puternic afectată, președintele Emmanuel Macron afirmând vineri seara că se așteapta ca lupta de combatere a pandemiei să continue până cel puțin vara viitoare. Franța a anunțat vineri peste 40.000 de noi cazuri și 298 de decese.

09.21
Președintele Poloniei, Adrzej Duda, a fost depistat pozitiv cu Covid-19, însă se simte bine, au anunțat oficialitățile de la Varșovia citate de Reuters.

08.10 SUA au înregistrat vineri un nou record zilnic, fiind confirmate alte 83.010 de cazuri de coronavirus, țara luptându-se să facă față celui de-al doilea val al pandemiei. Potrivit autorităților americane care monitorizează situația, aproape 8,5 milioane de americani au fost infectați cu Covid-19 de la debutul pandemiei.

Șeful OMS Tedros Adhanom Ghebreyesus a avertizat că urmează luni foarte grele, iar unele țări se află pe o pantă periculoasă.

În Europa, numărul de infecţii de Covid depăşeşte 8,2 milioane şi peste 258.000 de persoane au murit din cauza coronavirusului. Dintre care 10.0003 în Germania, ţară ocolită relativ de pandemie, dar lovită de noul val epidemic.

În Italia, la Napoli, interzicerea circulaţiei decretată vineri a stârnit furie şi îngrijorare. Mai multe persoane au aprins fumigene, au oncendiat pubele şi au lansat proiectile către poliţişti în centrul oraşului.

În afară de regiunea Napoli, interzicerea ciruclaţiei este în vigoare în Lazio, regiunea Romei, şi în Lombardia, regiunea oraşului Milano.

În Spania, care a depăşit oficial pragul de un milion de cazuri de coronavirus, şeful guvernului Pedro Sanchez a estimat vineri că numărul real “depăşeşte trei milioane”. Cu puţin timp înainte, mai multe regiuni au anunţat noi restricţii, cerând Guvernului central să impună interzicerea circulaţiei nocturne.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *