Coronavirus în lume: Numărul celor vindecați se apropie de 5 milioane / Șeful OMS: „Pandemia continuă să accelereze” – Coronavirus

Numărul cazurilor de coronavirus din lume a ajuns la aproape 9,2 milioane, iar cel al deceselor raportate la aproximativ 475.000, în condițiile în care bilanțul celor declarați vindecați se apropie de 5 milioane, potrivit centralizării de pe Worldometers.info.

Cele mai importante informații despre pandemie, LIVETEXT:

———–

01.45 Portugalia, furioasă că țările europene își închid granițele pentru cetățenii săi

01.20 Directorul OMS: „Pandemia continuă să accelereze” pe plan mondial. Ultimul milion de cazuri, în doar 8 zile

01.01 Criza provocată de Covid 19 a afectat până și Cartierul Roșu din Amsterdam

00.10 Moody’s: Impactul coronavirusului asupra datoriilor suverane va fi dublu comparativ cu criza din 2009

———-

OMS a cerut luni creșterea producției de dexametazonă, după anunțul cercetătorilor britanici că acest steroid ieftin a redus semnificativ mortalitatea la pacienții afectați grav de Covid-19, potrivit AFP. Totuși, directorul general al OMS a subliniat că “dexametazona trebuie utilizată numai pentru pacienții cu Covid-19 în stare gravă sau critică, sub supraveghere clinică atentă”.

Nivelul de anticorpi al pacienților care s-au vindecat de Covid-19 a scăzut abrupt la 2-3 luni după infectare, atât la cei simptomatici, cât și asimptomtici, arată un studiu realizat în China, descoperire ce ridică întrebări privind durata oricărei forme de imunitate contra noului coronavirus, transmite Reuters.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *