Coronavirus în lume: Numărul de cazuri a depășit 4,25 milioane / China raportează un singur caz nou – Coronavirus

​Numărul de cazuri de coronavirus confirmate în lume a depășit 4,25 milioane, iar cel al deceselor de pacienți infectați cu Covid-19 este de peste 287.000, în condițiile în care mai mult de 1,5 milioane de oameni s-au vindecat, arată centralizarea de pe Worldometers.

Cele mai importante informații despre pandemie, LIVETEXT:

———–

07.27 China a raportat doar un nou caz de coronavirus, în scădere de la 17 cazuri anunțate ieri. Noul caz a fost o aşa-numită infecţie importată, implicând un călător care se întorcea din afara ţării.

06.57 Germania: Numărul de cazuri a ajuns la 170.508 (+933), cel al deceselor la 7.533 (+116)

05.12 Trump își limitează contactele cu vicepreședintele Pence

01.11 Muntenegru se autoproclamă destinație „Coronafree”

00.48 Bilanțul deceselor în New York ar putea fi mult mai mare decât numărătoarea oficială – CDC

———–

Premierul Marii Britanii, Boris Johnson, spus, luni seară, că autorităţile trebuie să se pregătească și pentru scenariul în care nu va fi produs niciun vaccin anticoronavirus.

Revenirea călătoriilor și turismului după perioada pandemiei de Covid-19 este următoarea migrenă cu care se confruntă guvernele din regiunea Europei emergente, în special cele în care turismul reprezintă o cotă mare din activitatea economică, cum ar fi Croația, Muntenegru, Albania, Bulgaria și Georgia.

Guvernul german a acceptat să aloce 750 milioane de euro pentru un program de dezvoltare și de distribuire a unui vaccin împotriva noului coronavirus, a declarat luni ministrul german al cercetării, Anja Karliczek.

Franța a raportat luni 263 de noi decese cauzate de COVID-19, o creștere abruptă față de bilanțul de 70 de persoane care și-au pierdut viața în ziua anterioară, în timp ce autoritățile au început să relaxeze măsurile de carantină impuse în urmă cu aproape două luni

Două studii noi asociază niveluri scăzute ale vitaminei D cu riscuri mai mari în cazul infectării cu noul coronavirus, găsind o corelație între deficitul vitaminei respective și dezvoltarea de complicații serioase la pacienții cu COVID-19.

Președintele Putin a ordonat încheierea de marți a perioadei de șomaj plătit, lege aflată în vigoare de la sfârșitul lunii martie pentru a facilita punerea în aplicare a carantinei, dând semnalul unei ieșiri „pas cu pas” din izolare, dar cu restricții.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *