Coronavirus în lume: Numărul pacienților vindecați a trecut de 2 milioane – Coronavirus

​Numărul persoanelor declarate vindecate după ce au fost testate pozitiv cu noul coronavirus a depășit 2 milioane, în condițiile în care în lume au fost raportate peste 5 milioane de cazuri, iar aproximativ 330.000 au murit, potrivit centralizării de pe Worldometers.

Cele mai noi informații despre pandemie, LIVETEXT:

———–

06.58 Germania: 176.752 de cazuri (+745) și 8.147 de decese (+57)

05.09 SUA întorc favoarea Moscovei anunțând donarea a 200 de aparate de ventilație Rusiei

01.34 Recomandările Centrului pentru Controlul Epidemiilor din SUA privind epidemia Covid-19

———–

Carantina strictă timp de 50 zile urmată de o lună de relaxare a măsurilor ar putea fi o strategie eficientă pentru a reduce numărul de decese cauzate de pandemia COVID-19 asigurând în același timp un anumit grad de protecție economică, afirmă oamenii de știință.

Suedia, care a optat pentru o strategie mai relaxată pentru combaterea pandemiei de coronavirus decât majoritatea țărilor europene, a înregistrat șapte zile la rând cel mai mare număr de decese de COVID-19 pe cap de locuitor din Europa.

Un studiu elaborat de Universitatea din Tokyo estimează că o parte a populației Japoniei și a altor state din Asia Orientală ar putea dispune de o protecție imunologică sporită față de noul coronavirus datorită expunerii sale anterioare față de alți agenți patogeni înrudiți.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *