Coronavirus în lume: Peste 20 de milioane de persoane vindecate / Bilanț zilnic record în Cehia – Coronavirus

Numărul cazurilor de coronavirus înregistrate în lume a ajuns la 30,3 milioane, iar cel al deceselor asociate cu Covid-19 la 950.000, în condițiile în care peste 20 de milioane de persoane au fost declarate vindecate de Sars-Cov-2, potrivit Worldometers.info.

Cele mai noi informații despre pandemie, LIVETEXT:

——————

08.01 Cehia raportează o creștere record a numărului de infecții, bilanțul zilnic a depășit pentru prima oară 3.000

07.56 India: 96.424 de cazuri noi, totalul a ajuns la 5,2 milioane. Această țară a raportat, în ultima lună și jumătate, cele mai mari bilanțuri zilnice din lume. În ultimele 24 de ore, în India au murit 1.174 de persoane bolnave de Covid, bilanțul deceselor a ajuns la 84.372. Rata deceselor este de 1,62%

07.27 Sinovac începe testarea vaccinului său anti-covid pe copii și adolescenți

——————

Un grup de țări bogate care reprezintă 13% din populația lumii a pre-cumpărat jumătate din viitoarele doze de vaccinuri împotriva Covid-19, potrivit unui raport publicat miercuri, 16 septembrie de către ONG-ul Oxfam.

Logica acestor țări este de a se aproviziona ca măsură de precauție de la mai mulți producători concurenți, în speranța că cel puțin unul dintre vaccinurile acestora se va dovedi eficient.

Epicentrul epidemiei Covid-19 din Spania, regiunea Madridului a recunoscut joi că este copleșită de explozia numărului de cazuri și a cerut guvernului central ajutor, în ajunul anunțării unor noi restricții.

Compania Celltrion a anunţat că, pe lângă Coreea de Sud, a solicitat ca tratamentul CT-P59 să mai fie testat clinic în SUA, România şi alte trei ţări, în cadrul eforturilor de găsire a unor substanţe viabile pentru combatarea pandemiei.

Franța a înregistrat 10.593 noi cazuri Covid-19 în 24 de ore, stabilind un nou record în ceea ce privește bilanțul zilnic, în timp ce numărul total de infectări cu coronavirus a ajuns la 415.481.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *