Coronavirus în lume: Record săptămânal de cazuri noi în Europa / 17 țări roșii pe harta de risc epidemic a UE – Coronavirus

Europa a înregistrat cel mai mare număr săptămânal de cazuri de coronavirus de până acum, iar Organizația Mondială a Sănătății a avertizat că bilanțurile zilnice ale deceselor ar putea ajunge în aprilie 2021 să fie de 4-5 ori mai mari decât în primăvara acestui an. Şaptesprezece ţări, între care şi România, din totalul celor 27 de state membre UE plus Marea Britanie sunt marcate cu roşu pe noua hartă europeană de risc epidemic.

Cele mai noi informații despre pandemie, LIVETEXT:

—————–

07.05 Apă doar de la chiuvetă. Parlamentarii slovaci, pedepsiți pentru că au criticat măsurile anti-epidemie

00.18 Remdesivir are impact redus asupra mortalității provocate de Covid-19, spune un studiu al OMS

—————–

Riscul expunerii la coronavirus în avioane este foarte scăzut, arată un studiu al Departamentului american de Apărare publicat joi, un semn pentru industria aviatică în timp ce încearcă să își recupereze pierderile provocate de pandemie.

Numărul de noi cazuri de infectare cu Covid-19 depășit pragul de 30.000 în Franța, pentru prima oară de la lansarea testelor pe scară mare, potrivit cifrelor oficiale publicate joi.

Italia a raportat joi 8.804 de noi contagieri cu coronavirus în 24 de ore, acesta fiind cel mai mare bilanț zilnic de la începere pandemiei

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *