Coronavirus în lume: Trump nu mai e contagios, susține medicul său / India a depășit pragul de 7 milioane de cazuri – Coronavirus

Numărul cazurilor de Covid-19 a ajuns duminică, la nivel global, la 37.475.839, din care 1.077.594 sunt decese, iar 28.117.060 sunt pacienți vindecați. Astfel, potrivit datelor centralizate pe platforma worldometers.info, la această oră sunt 8.281.185 de cazuri active în întreaga lume. Între timp, medicul președintelui SUA a susținut că acesta nu mai este contagios. De altfel, Donald Trump și-a făcut apariția la balconul Casei Albe, adresându-se suporterilor săi pentru prima oară de la externarea din spital. Trump își va relua turneele electorale, deși a refuzat a doua confruntare cu rivalul său Joe Biden, care ar fi trebuit să aibă loc online.

10.06: Numărul cazurilor de persoane infectate cu noul coronavirus a depăşit duminică în India pragul de 7 milioane, o cifră care se apropie de cea raportată de Statele Unite, cea mai afectată ţară din lume de pandemia de COVID-19.

Donald Trump nu mai este contagios, a declarat sâmbătă medicul său, Sean Conley, la nouă zile după ce preşedintele american a fost testat pozitiv la COVID-19.

Preşedintele american, care a fost spitalizat trei zile, a marcat sâmbătă revenirea în cursa pentru alegerile de la 3 noiembrie cu un discurs din balconul Casei Albe, ţinut în faţa a sute de simpatizanţi. ‘

‘Mă simt grozav!”, s-a adresat el mulţimii la începutul unei intervenţii de circa 20 de minute în cursul căreia a apărut în formă.

Casa Albă a anunţat că el îşi va relua de la începutul săptămânii viitoare mitingurile de campanie, într-un ritm intens: Florida luni, Pennsylvania marţi, Iowa miercuri.

Brazilia a depăşit sâmbătă pragul de 150.000 de morţi din cauza noului coronavirus, la aproape opt luni de la apariţia primului caz, deși numărul deceselor zilnice continuă să scadă lent.

Cu 559 de noi decese înregistrate în 24 de ore, această ţară de dimensiuni continentale având 212 milioane de locuitori a deplâns oficial sâmbătă seară 150.198 de morţi cauzate de COVID-19, potrivit bilanţului dat publicităţii de Ministerul Sănătăţii.

Brazilia, care totalizează 5.082.637 de cazuri, este cea mai îndoliată ţară din lume după Statele Unite.

Primul caz a fost înregistrat la 26 februarie, iar primul deces la 16 martie.

Franța a raportat sâmbătă 26.896 de noi cazuri de coronavirus în 24 de ore, pentru prima dată de la debutul pandemiei, arată datele Ministerului francez al Sănătății, relatează Reuters.

Noul record vine după ce vineri autoritățile franceze raportaseră 20.330 de noi infectări.

Bilanțul total al cazurilor de coronavirus a ajuns la 718.873, în timp ce bilanțul total al deceselor a ajuns sâmbătă la 32.684.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *