Coronavirus în România: Restricțiile vor fi ridicate în etape, prima vizată fiind cea privind circulația în interiorul localităților – Coronavirus

Bilanțul deceselor asociate cu coronavirusul a ajuns luni, în România, la 646, după anunțarea a 27 de noi victime. Raportarea de ieri de la prânz a urcat numărul de cazuri la 11.339, după anunțarea a 303 noi infecții. Premierul Ludovic Orban a explicat că restricțiile vor fi ridicate în etape, începând cu restricțiile privind circulația în interiorul localităților. Ministrul de Interne, Marcel Vela, a anunțat luni că persoanele peste 65 de ani vor putea ieși în afara locuințelor dimineața, între orele 07,00 și 11,00, și seara, între 19,00 – 22,00.

Cele mai noi informații despre epidemia de coronavirus din România, LIVETEXT:

————-

08.29 Aproximativ 20.100 persoane, cetățeni români și străini, şi peste 14.300 mijloace de transport au trecut frontiera în ultimele 24 de ore. Pe sensul de intrare au fost 9.300 persoane cu 6.600 mijloace de transport, iar pe cel de ieşire 10.800 persoane cu 7.700 mijloace de transport.

08.16 Spitalul Judeţean Botoşani, unitate suport pentru pacienţii cu COVID-19

————-

Monica Anisie, ministrul Educației, a declarat, luni seară, că Evaluarea Natională va începe pe 15 iunie, iar Bacalureatul va începe pe 22 iunie cu probele scrise și va continua cu probele de competență. Cursurile rămân suspendate, însă continua învățarea asistată de tehnologie. Elevii din anii terminali vor reveni la cursuri pe data de 2 iunie doar pentru două săptămâni de pregătire. Toate situațiile școlare vor fi încheiate cu două note, iar tezele nu se vor mai susține.

Hotelierii români ar putea beneficia de un pachet de sprijin din partea statului, a anunțat luni seara, la Realitatea Plus, ministrul Economiei, Virgil Popescu.

Ludovic Orban a anunțat, luni, că un număr de 200 de ventilatoare vor veni din SUA, ca urmare a discuțiilor dintre președinții Klaus Iohannis și Donald Trump.

Ordonanța militară numărul 10, adoptată luni seara de Ministerul de Interne, prevede relaxarea restricțiilor de deplasare pentru persoanele peste 65 de ani și prelugirea suspendării unor zboruri din și spre țări afectate de pandemia de coronavirus, precum Italia, Spania, Franța sau Germania.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *