Coronavirus Italia: Regiunile italiene pot redeschide barurile, restaurantele, hotelurile și coaforurile din 18 mai – International

“În următoarele zile, ministrul Speranza și Institutul Național de Asigurări împotriva accidentelor de muncă (INAIL) vă vor trimite protocoale pentru catering, servicii și activități legate de hoteluri zone balneare”, a declarat premierul Giuseppe Conte, luni seara, prin video conferință cu liderii regiunilor italiene, cărora le-a dat undă verde să redeschidă barurile, restaurantele, hotelurile și coaforurile începând de luni, 18 mai, potrivit Il Gazzettino, citat de Rador.

De asemenea, Speranza a adăugat: “În prezent, toți indicatorii Regiunilor sunt sub control”, prin urmare nu ar trebui să existe distincții teritoriale. Totodată, Conte a anticipat prezentarea unui nou decret, în weekend.

Premierul italian a mai spus că în prevedere “vor exista parametri pentru intervenția cu eventuale închideri teritoriale și locale, vom anunța redeschiderea anumitor activități, dar vom lăsa președinților posibilitatea de a integra propunerea noastră cu redeschideri ulterioare”. În final, premierul a mai explicat: “Suntem disponibili în mod coordonat să punem în aplicare solicitările primite de la Bonaccini”.

“Premierul Conte a primit mesajul transmis de Regiuni. Cererile rezonabile ale Regiunilor au fost înțelese de Guvern. Regiunea Abruzzo este deschizătoare de drumuri, stabilind de o săptămână redeschiderea serviciilor pentru persoane din 18 mai. Ordonanța noastră nu numai că nu a fost contestată, dar acum este legitimată de Guvern. Nu suntem criminali, așa cum unii voiau să dea de înțeles”, spune președintele Regiunii Abruzzo, Marco Marsilio.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *