Coronavirus SUA: Șapte state americane extind perioada de carantinare / Trump anunță planul de redeschidere a economiei – UPDATE – Coronavirus

Guvernatorii a șapte state, printre care cel al statului New York, au extins măsurile de carantină pentru populație până pe 15 mai, în timp ce președintele Donald Trump anunță noile recomandări ale Casei Albe pentru redeschiderea economiei, relatează Reuters.

Guvernatorii au citat un aparent succes al directivelor de distanțare socială în încetinirea răspândirii virusului, care a ucis peste 32.600 de americani în câteva săptămâni, în tip economia a căzut, iar în ultimele patru săptămâni peste 21 de milioane de cetățeni ai SUA au făcut cereri de șomaj.

Cel puțin 650.000 de oameni au fost testați pozitiv în Statele Unite.

Un total de 42 de state au ordonat statelor să rămână în case și să iasă doar pentru lucruri esențiale, precum cumpărături și vizite la medic.

”Ne redeschidem țara… America vrea să fie deschisă”, a declarat joi liderul de la Casa Albă, subliniind că ”vrem să recâștigăm economia foarte repede”.

”Am închis economia pentru a câștiga acest război. Și îl câștigăm acum”, a adăugat el.

”Fiecare stat este diferit”, a spus Trump, dând de înțeles că unele state se vor redeschide mai repede decât altele.

”Vom revendica acest destin măreț pe care îl împărțim și vom duce nația către noi înîlțimi ale gloriei”, a încheiat Trump.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *