Coronavirus: Trump revine și spune că el nu promovează hidroxiclorochina: ”Poate să funționeze, poate să nu” – International

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Președinte SUA a declarat că el nu promovează hidroxiclorochina ca un posibil tratament împotriva coronavirusului. ”Poate să funționeze, poate să nu”, susține Trump, citat de Reuters.

Preşedintele american Donald Trump a afirmat, sâmbătă seara, că ar putea lua el însuşi medicamentul anti-malarie pe care îl promovează ca tratament împotriva coronavirusului, deşi medicii atrag atenţia că nu a fost dovedită eficienţa acestuia, iar liderul de la Casa Albă nu a fost diagnosticat cu boala Covid-19, scrie Agerpres citând DPA.

„S-ar putea să o fac oricum. S-ar putea să îl iau, bine? Va trebui să îmi întreb medicii despre asta, dar s-ar putea să îl iau”, a spus el într-o conferinţă de presă la Casa Albă.

Declaraţia lui Trump că ar putea lua hidroxiclorochină deşi nu are nevoie de acest medicament a fost făcută într-o conferinţă de presă în cadrul căreia a lăudat ‘eficienţa’ unui program de sprijinire a micilor afaceri nou introdus şi l-a atacat pe un căpitan de Marină care a fost demis după ce a atras atenţia asupra efectelor pandemiei asupra echipajului său.

„Sper doar că hidroxiclorochina va învinge. Ce aveţi de pierdut? Luaţi-l. Încercaţi, dacă vreţi”, a mai afirmat el. Ideea este similară cu cea a unor aliaţi conservatori ai republicanului, deşi medicii atrag atenţia că sunt puţine dovezi că ar avea efecte terapeutice. „Ar fi un dar din cer dacă funcţionează”, a adăugat preşedintele american.

El pare să fi renunţat la reticenţa sa iniţială privind menţinerea regulilor de distanţare socială. De mai multe zile, el face apel la respectarea regulilor de distanţare stricte, despre care experţii medicali spun că ajută la salvare de vieţi.

Declaraţiile lui Trump vin în contextul în care bilanţul pandemiei de coronavirus în SUA a ajuns la peste 8.000 de morţi şi la peste 300.000 de cazuri de infectare.

spot_imgspot_img