spot_img

Covid-19: OMS afirmă că există semne ale răspândirii subvariantei „Kraken” în Europa

Date:

Numărul cazurilor de îmbolnăviri cu subvarianta Omicron XBB.1.5 (poreclită Kraken) este în creştere şi în Europa, a anunţat marţi Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS).

OMS spune că noua variantă Omicron, XBB.1.5 este foarte transmisibilăFoto: DreamsTime / Jhdt Stock Images Llc

OMS a reuşit să urmărească răspândirea noii subvariante Omicron cu ajutorul datelor oferite de ţările europene, a declarat Hans Kluge, directorul regional al OMS pentru Europa, în cadrul unei conferinţe de presă la Copenhaga, relatează Agerpres.

Cazurile sunt detectate în număr redus, însă în creştere, a mai spus el, adăugând că se lucrează pentru a se evalua impactul potenţial al acestora.

După trei ani de pandemie, a afirmat Hans Kluge, nicio ţară nu îşi poate permite o presiune suplimentară asupra sistemelor de sănătate.

Centrele pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor din SUA au estimat recent că subvarianta XBB.1.5 a reprezentat aproape jumătate din toate infecţiile noi din Statele Unite. Însă dacă acest lucru va conduce la un vârf al numărului de cazuri sau va pune noi presiuni asupra sistemului de sănătate rămâne neclar.

Hans Kluge a afirmat, de asemenea, că recrudescenţa actuală a numărului de cazuri din China nu ar trebui să aibă un impact semnificativ asupra situaţiei epidemiologice Covid-19 din regiunea europeană, întrucât variantele virale care circulă în ţara asiatică sunt deja prezente şi pe Bătrânul Continent.

El a îndemnat, totodată, ţările din zona europeană să ia doar măsuri „proporţionate şi nediscriminatorii” faţă de călătorii care vin din China.

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related