Covid 19: Viena se reînchide de Paște / Nicio decizie privind slujbele religioase – International

Capitala Austriei și împrejurimile sale vor fi supuse unei noi carantine de Paște, a anunțat miercuri guvernul, care speră să ușureze presiunea asupra spitalelor pe fondul unei contaminări crescute cu Covid-19, potrivit AFP.

Locuitorii din Viena, precum și cei din regiunile Austria Inferioară și Burgenland, „unde varianta britanică este cea mai răspândită”, sunt îndemnați să rămână în casele lor între 1 aprilie și 6 aprilie, a declarat ministrul Sănătății, Rudolf Anschober.

La fel ca cele trei închideri anterioare, va fi totuși posibil să ieșiți la cumpărături, exerciții fizice și alte motive urgente.

Magazinele și muzeele neesențiale vor fi închise, în timp ce studenții vor urma cursuri online în săptămâna următoare sărbătorilor pascale.

Dincolo de aceaste reguli, obligația de a purta o mască FFP2, deja în vigoare în transportul public și în magazine, va fi extinsă la toate spațiile închise în prezența mai multor persoane.

Testarea, pe care Austria o desfășoară pe scară largă, va fi intensificată și mai mult, la locurile de muncă și la controalele de la frontieră.

Pasionații de cumpărături vor trebui, de asemenea, să prezinte un test negativ la intrarea în magazine, așa cum este deja cazul saloanelor de coafură, de înfrumusețare și de masaj.

„Deocamdată nu s-a luat „nicio decizie fermă” cu privire la slujbele religioase, a spus Anschober, chestionat cu privire la acest subiect

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *