„Crăciun fericit”: Primul SMS trimis vreodată a fost vândut ca NFT cu peste 100.000 de dolari – Magazin

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

„Crăciun fericit”, primul mesaj text trimis vreodată pe un telefon mobil, a fost vândut marți pentru 107.000 de dolari ca un token nefungibil la o casă de licitații din Paris, anunță Reuters.

Mesajul trimis pe 3 decembrie 1992 a fost scos la vânzare de către compania telecom britanică Vodafone. Neil Papworth, unul dintre inginerii Vodafone, a trimis SMS-ul de pe calculatorul său unui manager din Marea Britanie care l-a primit pe telefonul său „Orbitel” ce cântărea 2 kilograme.

„Ei erau în mijlocul celebrărilor de sfârșit de an așa că i-a trimis mesajul ‘Crăciun Fericit’”, afirmă casa de licitații Aguttes din Paris.

Vodafone a anunțat că va dona încasările din vânzare către UNHCR, agenția Națiunilor Unite pentru refugiați.

Ce sunt NFT-urile

Aproape necunoscute publicului larg în urmă cu un an, NFT-urile sunt prezentate ca un certificat de autenticitate pentru un obiect, virtual sau real, bazat pe tehnologia „blockchain”, un sistem inviolabil care autentifică și tranzacțiile de schimb de criptomonede.

Un NFT este unic și nu poate fi schimbat cu un echivalent.

Tranzacțiile cu NFT-uri, în special opere de artă criptate astfel, au crescut o creștere explozivă în 2021.

O operă digitală a artistului Beeple a fost vândută în luna martie pentru o sumă record de 69,3 milioane de dolari.

Recordul a fost depășit la începutul lunii decembrie de o operă a artistului anonim Pak care a fost vândută pentru 91,8 milioane de dolari. Aproape 30.000 de colecționari au donat bani pentru achiziția acestei opere. Aproape 30.000 de colecționari au donat pentru cumpărarea sa.

spot_imgspot_img