Criza politică de la Chișinău ia amploare. Socialiștii lui Igor Dodon au depus moțiune de cenzură împotriva Guvernului Maia Sandu – Esential

Partidul Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM), care face parte din coaliția de guvernare, a depus o moțiune de cenzură împotriva Guvernului Maia Sandu. Documentul este citit la această oră în Parlamentul de la Chișinău.

După ce Maia Sandu a prezentat în Parlament inițiativa de modificare a Legii Procuraturii, asumată de Guvern, deputatul PSRM Vasile Bolea a anunțat că facțiunea pe care o reprezintă depune moțiunea de cenzură împotriva Guvernului, pentru acest proiect “neconstituțional”, scrie deschide.md.

PSRM a anunțat că scenariul propus de blocul ACUM, potrivit căruia Guvernul retrage inițiativa de asumare a răspunderii, iar deputații vor vota un proiect analogic în două lecturi și președintele Igor Dodon va legea promulga, nu poate avea loc și este unul anticonstituțional.

“Lupta pentru procurorul general este ultima redută, este linia roșie, iar ingerințele politice rău-intenționate ne pot costa mult. Îmi asum răspunderea politică de identificare a candidaților pentru funcția de procuror general”, a declarat Maia Sandu în Parlament.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *