Cseke Attila: UDMR nu crede că trebuie schimbat premierul / Discuţia cine a greşit şi unde a greşit este una simplă – Politic

Senatorul UDMR Cseke Attila, ministru al Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, a declarat vineri, la Bistriţa, că, în opinia formaţiunii pe care o reprezintă, premierul Florin Cîţu nu trebuie schimbat, în urma tensiunilor apărute în coaliţie după demiterea ministrului Sănătăţii, transmite Agerpres.

Potrivit acestuia, prim-ministrul şi-a exercitat o atribuţie constituţională atunci când a decis schimbarea din funcţie a lui Vlad Voiculescu.

“Eu cred că săptămâna viitoare se găsesc soluţii pentru ca să se depăşească acest moment. Nu există altă soluţie politică, din punctul de vedere al UDMR. Noi nu credem că trebuie schimbat premierul. (…) Cred că important este să creionăm ceea ce putem să facem împreună. Discuţia cine a greşit şi unde a greşit este una simplă şi se rezumă la atribuţia constituţională a premierului, indiferent care ar fi el. Astăzi este Florin Cîţu. Atribuţia constituţională a premierului este aceea de a analiza zilnic, săptămânal, lunar activitatea miniştrilor, şi, acolo unde crede la un moment dat că sunt probleme şi că activitatea unui ministru afectează coaliţia de guvernământ şi Guvernul României, imaginea Guvernului, are această atribuţie constituţională, pe care a exercitat-o, atât”, a spus Cseke Attila.

Ministrul Dezvoltării apreciază că singura soluţie politică pentru România, la această dată, este continuarea în actuala formulă de guvernare.

“Punctul de vedere al UDMR a fost destul de clar exprimat în ultimele două zile. Noi credem că nu există altă soluţie politică, astăzi, pentru România decât continuarea acestei coaliţii politice şi continuarea guvernării împreună, cele trei formaţiuni. Va trebui găsită o soluţie pentru continuarea acestei guvernări. Noi nu putem să dăm mesajul că, după nici patru luni de zile, Guvernul nu poate continua în această formulă. (…) Noi trebuie să dăm mesajul de stabilitate, de construire împreună în această formulă guvernamentală, care evident că nu exclude dezbaterile şi, dacă vreţi, nici disputele. (…) Cu toţii trebuie să înţelegem că această coaliţie trebuie să meargă mai departe”, a menţionat Cseke Attila.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *