Cu ce „urgențe” se ocupă primăria – Capital

Date:

Primarul din Târgu-Mureș vrea să modifice numele unor străzi. Marius Pașcan: Cu ce „urgențe” se ocupă primăria

În postarea s-a pe pagina personală de Facebook, fostul prefect Marius Pașcan notează că pe ordinea de zi a ședinței Consiliului local Târgu-Mureș există două proiecte de redenumire a anumitor locații.

”Chiar într-atât îi urâți pe români?
Ca să vedeți cu ce „urgențe” se ocupă Primăria municipiului Târgu-Mureș, ce spasme edilitare și frustrări etnice îi încearcă pe unii. Astăzi, a fost convocată ședință a Consiliului local Târgu-Mureș iar pe ordinea de zi, am constatat cu stupoare că se află și două proiecte bizare. Iată-le: „Proiect de hotărâre privind schimbarea denumirii «Piața Memorandului» în «Piața Gecse Dániel»”. Apoi, „Proiect de hotărâre privind atribuirea denumirii «strada Memorandului» porțiunii din actuala stradă Bradului cuprinsă între strada Vulcan și strada Alexandru Papiu Ilarian”, notează acesta.

De ce s-a ajuns la această decizie

Uimit de ceea ce vede, fostul prefect al județului Mureș a căutat motivul pentru care s-a ajuns la redenumirea străzilor.

”M-am întrebat ce-i veni primarului să modifice, așa intempestiv, numele unei piețe având importante rezonanțe istorice și de ce? Și am aflat că întrucât Piața Memorandului este învecinată Bisericii Reformate, Oficiul Parohial Reformat Târgu Mureș II a solicitat „inițierea schimbării denumirii Pieței Memorandului în Piața Gecse Dániel (cuprinde un număr de 17 imobile) și conferirea numelui de strada Memorandului unei alte străzi”. În adresa Oficiului Parohial Reformat Târgu Mureș II se precizează faptul că Dániel Gecse (1768-1824) era un excelent epidemiolog al Târgu Mureșului, iar din 1817 medicul șef al orașului, ce a vindecat gratuit săracii la Institutul de Caritate înființat de el în urbea noastră. Incredibil!

Nici nu vă imaginați ce dureri, complexe și frustrări istorice îi încearcă pe clericii reformați. Deci, unii de prin Biserica Reformată făceau alergie, li se inflamau ochii și tușeau, le vâjâia capul când călcau prin Piața Memorandului și au găsit soluția, trebuiau să-i schimbe etnic numele acum, dacă tot și-au instalat primar. Nu contează că-i pun pe drumuri aiurea, pentru schimbarea actelor de identitate și proprietate, pe locatarii respectivei străzi ca și a celeilalte, o porțiune din str. Bradului, care devine peste noapte Memorandului.”, mai spune acesta.

Ulterior Marius Pașcan a precizat că PMP Târgu Mureș nu va vota aceste proiecte de hotărâre.

”Consilierii locali ai PMP Târgu-Mureș vor vota împotriva acestei aberații și provocări cu conotații etnice. Nu considerăm că reprezintă o prioritate sau vreo necesitate de urgență pentru urbe. Sunt curios oare cum vor vota ceilalți consilieri reprezentând PNL, PSD și POL? Spre informarea tuturor, vă aduc la cunoștință ce semnifică Memorandumul la care face referire denumirea respectivei piețe.”, adaugă acesta.

NEWS 2.0
www.news20.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related