Culturile de floarea soarelui sunt protejate cu Pantera Erbicid

Floarea soarelui este, de obicei, plantata in culturi mai dese decat alte plante, si datorita faptului ca in primele saptamani dupa aparitie creste relativ lent, este destul de vulnerabila la atacul buruienilor.

Poti utiliza cu succes Pantera Erbicid, iar culturile tale se vor dezvota in siguranta.

Alege Pantera Erbicid atat pentru culturile mari cat si pentru gradina ta

O strategie bine pusa la punct pentru gestionarea buruienilor include aplicarea de erbicide cat mai devreme, pentru mentinerea randamentului culturilor. Pantera erbicid este ideal in acest context deoarece poate fi utilizat indiferent de rotatia culturilor, buruienile fiind singurele care vor avea de suferit.

Daca vrei sa faci totul ca la carte, atunci incepe din toamna. Pantera erbicid ajuta la reducerea anuala de iarba si buruieni, oferind un control excelent pentru a te ajuta in procesul de curatare a terenului.

In primavara vei avea parte de o noua invazie a buruienilor, chiar daca numarul acestora este mult mai scazut, datorita aplicarii de pantera erbicid. Pentru distrugerea totala, aplica pantera erbicid pe toata suprafata terenului, iar dupa aceea poti astepta linistit ca floarea soarelui sa isi inceapa dezvoltarea.

Combaterea buruienilor din culturile de floarea soarelui pot fi diferite, in functie de semintele utilizate pentru semanare. Desi pentru fiecare in parte se poate folosi pantera erbicid, este bine sa stii ca, in general, exista trei opiuni:

1. Floarea soarelui conventionala: ofera oportunitati limitate pentru combaterea buruienilor. Exista un singur mod de actiune pentru controlul ierbii si este dificil de realizat controlul pentru pantele cu frunze late. Pentru a nu te lupta cu buruienile in timpul sezonului, cel mai bine este sa aplici pantera erbicid inainte de inceperea insamantarii, astfel incat terenul sa fie liber de orice buruiana.

2. Floarea soarelui toleranta Express este o optiune buna daca planuiesti sa aplici pantera erbicid si in timpul sezonului. Acesta este un soi rezistent si daca este ingrijit cum trebuie, are rezultate foarte bune.

3. Floarea soarelui Cleaerfield este toleranta la multe tipuri de erbicide si rezista bine atunci cand se doreste decimarea buruienilor in timpul culturii. Utilizand pantera erbicid pot ajuta la controlul eficient al culturilor, cel putin in primele 3-4 saptamani de viata.

O decizie foarte buna pentru recolte sanatoase, este rotirea culturilor. De obicei, floarea soarelui se cultiva dupa grau, iar aplicarea de pantera erbicid este recomandata deoarece nu prezinta restrictii fata de niciuna dintre aceste plante. Alternativ, se poate utiliza rotirea cu porumb sau soia, pentru a ajuta la reducerea populatiei de buruieni care intra in lanurile de grau.

Denumirea botanică pentru floarea-soarelui este „Helianthus” – „Helia” însemnând soare și „Anthus” pentru floare. Floarea-soarelui se numește „tournesol”  în franceză (adică „ se întoarce cu soarele ”).

Daca nu esti sigur care sunt beneficiile unei culturi de floarea soare, poti citi in continuare doar cateva motive.

  • Atrage albinele care iti polenizeaza gradina cu legume. Petalele mari, spectaculoase, atrag multe specii de albine, care se bucura de centrul florii. Aici se regasesc sute si mii de flori mici, individuale, care contin nectar si polen, o sursa excelenta de hrana pentru albine.
  • Flori decorative. Chiar daca este in gradinta ori intr-o vaza cu apa, floarea soarelui este superba. Daca vrei sa te bucuri de florile taiate, cel mai bine este te apuci dimineata devreme, cand floarea nu a captat caldura soarelui. Asta o va ajuta sa rezite mai mult.
  • Seminte comestibile si gustoase. O mana de seminte de floarea soarelui este o modalitate rapida de a potoli foamea. In plus, iti vor oferi o cantitate ideala de vitamina E, magneziu si seleniu, precum si multi alti nutrienti.
  • Ajuta la dezintoxicarea solului contaminat. Daca nu ai folosit in trecut pantera erbicid si ai apelat la alte solutii care ti-au afectat solul, planteaza floarea soarelui, care ajuta inclusiv la dexofierea de metale grele.

Pentru o gradina si o cultura sanatoasa si un pamant natural, foloseste erbicid floarea soarelui din oferta pe care o poti gasi pe www.regalfermierul.ro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *