Cum alegem carti pentru copii: sfaturi pentru lectura

Cartile ilustrate pentru copii au fascinat intotdeuna micutii iubitori de povesti. De fapt, catile ilustrate, in general, au fascinat oamenii inca din cele mai vechi timpuri. Sa ne amintim numai de cartile scrise de artistii medievali, ce erau adevarate comori.

Cum sa alegi carti pentru copii

In ziua de azi, carti pentru copii ilustrate sunt disponibile la tot pasul, insa atunci cand alegem una pentru copil, trebuie sa tinem cont de anumite lucruri. In cartile ilustrate, cauta ilustratii care iti atrag atentia si personaje familiare care ii vor atrage atentia copilului. Alegerile acestorcarti copii ar trebui sa il faca pe copil sa vrea sa deschida cartea si sa vorbeasca despre imagini.

Textul povestii

De asemenea, textele sunt la fel de importante ca si ilustratiile. Existaedituri pentru copii care pun la dispozitie astfel de carti, ce imbina perfect textul cu imaginea. Daca stii ca cel mic este atras de cartile unui anumit autor, ilustrator sau o serie de carti, incearca sa mergi pe aceeasi alegere pana cand copilul nu se va satura.

In general, la editurile precum universenciclopedic.ro veti gasi carti de calitate, cu titluri cunoscute in intreaga nume, ce vor reprezenta o alegere excelenta pentru copii.

Cand cumperi carti pentru micutii cititori independenti, incearca sa gasesti un echilibru intre distractie, invatare si provocare. Exista o multime de versiuni usor de citit, cu caractere de dimensiuni mari si cu ilustratii numai bune pentru a-i atrage pe copiii care abia acum descopera pasiunea pentru citit.

Pentru a citi povesti cu voce tare, alege aventuri atragatoare care sa construiasca abilitati de alfabetizare de baza.

Cand ii citesti copilului, vorbeste-i despre ilustratii, poveste si personaje. Citeste textul aducand la viata povestea cu un stil de lectura dramatic. Pune-i intrebari despre poveste si roaga sa iti spuna ce crede ca se va intampla in continuare.

Pune in scena un spectacol de papusi bazat pe o carte preferata alaturi de cel mic. Poti impartasi sarcini de povestire si papusar si poti sustine un spectacol pentru intreaga familie. 

Incurajeaza-ti copilul sa se gandeasca la carti ca la divertisment. Dezvolta abilitati de comunicare prin faptul ca ii ceri sa continue el povestea. Provocati-l sa gandeasca sis a evina un vuutor cititor inrait, iar cel mai bine poti face aceasta prin propriul exemplu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *