Cum alegi anvelopele potrivite pentru mașina ta?

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Există o diferență între alegerea anvelopelor și alegerea anvelopelor potrivite. Știm că nu tuturor le pasă la fel de mult ca nouă de anvelope, așa că suntem aici să dăm o mână de ajutor! 

Iată tot ce trebuie să știți despre cum să alegeți anvelopele, începând cu determinarea dimensiunii anvelopei dvs., alegerea unui tip de anvelopă și identificarea calităților care vă interesează cel mai mult la o anvelopă.

Determinați dimensiunea anvelopei dvs.

Primul lucru pe care va trebui să îl determinați este dimensiunea (sau diametrul) anvelopei de care aveți nevoie. Anvelopele vin în toate diametrele diferite, de la 13 inci până la 22 inci. Deci, cum afli de ce dimensiune are nevoie vehiculul tău?

O modalitate de a afla diametrul anvelopei este prin verificarea etichetei cu informații din interiorul ușii șoferului. Acest lucru vă va spune diametrul roții pentru vehiculul dvs. specific.

De asemenea, puteți verifica anvelopele actuale. Vedeți acel amestec de litere și cifre de pe peretele lateral? Vor arăta asemănător cu: 215/65R 15 . Diametrul roții dvs. în inci este ultimul număr din acea serie. În acest caz, 15. Nu este prea dificil să-ți dai seama de ce dimensiune a anvelopelor aveți nevoie și, odată ce știți, puteți restrânge alegerile pentru anvelope destul de repede.

Alegeți tipul de anvelopă.

Odată ce v-ați dat seama de dimensiunea de care aveți nevoie, este timpul să vă dați seama de ce tip de anvelopă aveți nevoie – și sunt multe! Acesta este adesea momentul în care șoferii se pot simți blocați, mai ales când învață să aleagă anvelopele pentru prima dată.

Tipurile de anvelope includ toate anotimpurile, iarna, de înaltă performanță, vara și multe altele. Iată o explicație rapidă pentru fiecare, astfel încât să puteți determina ce funcționează cel mai bine pentru locația și stilul dvs. de viață. 

Cele mai multe dintre aceste tipuri de anvelope pot fi găsite pentru o gamă largă de vehicule, inclusiv mașini, camioane, minivan, SUV-uri și crossover.

  • Anvelope all season : anvelopele pentru toate anotimpurile sunt create exact pentru ceea ce sugerează numele… toate anotimpurile! Sunt proiectate pentru o călătorie lină, silențioasă, eficiență a consumului de combustibil și o durată bună de viață a benzii de rulare. Cu toate acestea, deoarece anvelopele pentru toate anotimpurile sunt create pentru a se descurca în fiecare sezon, ele reprezintă un compromis și nu se descurcă bine pe vreme extremă. Sunt grozave pentru șoferii care trăiesc în locuri cu ierni blânde, dar nu pot face față gheții, zăpezii și temperaturilor sub zero.
  • Anvelope de iarnă /zăpadă: anvelopele de iarnă sunt excelente pentru condițiile extreme de iarnă pe care anvelopele pentru toate anotimpurile nu le pot face față. Sunt create din cauciuc special care nu se rigidizează la temperaturi de îngheț și oferă o tracțiune excepțională pentru condiții de drum de iarnă, cum ar fi gheața, noroiul și zăpada. Dacă locuiești undeva cu ierni brutale, vei avea nevoie de anvelope de iarnă.
  • Anvelope de performanță : anvelopele de înaltă performanță sunt create pentru șoferii cărora le pasă cu adevărat de viteză și performanță. Aceste anvelope valorifică fiecare gram din puterea motorului dvs. și prinde drumul ca anvelopele de curse, dar au, de asemenea, un nivel redus de uzură a benzii de rulare și, de obicei, nu durează atât de mult ca alte tipuri de anvelope. Veți vedea adesea anvelope de înaltă performanță pe mașinile sport.
  • Anvelope de vară : Adesea, anvelopele „obișnuite” sunt numite anvelope „de vară”. Practic, o anvelopă de vară poate face față la trei sezoane din an – nu încercați să conduceți pe acestea pe vreme rece sau pe zăpadă. Anvelopele de vară oferă o tracțiune excelentă pe drumul umed, așa că sunt perfecte pentru averse de primăvară și furtunile de vară. Cu toate acestea, cauciucul lor moale se întărește atunci când temperatura scade sub punctul de îngheț, făcându-le insuficiente pentru conducerea pe timp de iarnă.
  • Anvelope off road : Dacă vă place să vă scoateți vehiculul din drumurile bătute, anvelopele pentru toate terenurile pot fi potrivirea dvs. perfectă. Aceste anvelope sunt create pentru a aborda toate suprafețele, de la noroi la nisip și la roci – și arată, de asemenea, rezistente. Aceste anvelope cu siguranță se pot descurca și pe drumurile bătute! Luați acești băieți răi pe drumurile și autostrăzile normale și veți experimenta confortul și manevrabilitatea anvelopelor de zi cu zi „pe șosea”.
  • Anvelope Touring: Anvelopele Touring sunt anvelope premium concepute pentru șoferii care apreciază o conducere lină, confortabilă și o manevrabilitate superioară. Ele oferă fiabilitate, o durată lungă de viață a benzii de rulare și zgomot minim. Majoritatea anvelopelor de turism sunt pentru toate anotimpurile și pot face față condițiilor tipice umede și uscate, dar nu pot face față zăpezii, temperaturilor de îngheț și altor condiții meteorologice extreme.
  • Anvelope pentru teren noroiat: anvelopele pentru teren noroiat pot face față suprafețelor moi, cum ar fi noroiul adânc și nisipul, mai bine decât orice altă anvelopă. Considerați anvelopele pentru teren noroi o variantă mai agresivă a anvelopelor pentru terenuri noroioase! Modelul adânc și robust al benzii de rulare ajută vehiculul să obțină o tracțiune solidă pe terenurile mai puțin solide. Designul lor intens este perfect pentru off-road, dar nu va fi la fel de neted, silențios sau confortabil pe drumurile normale.
  • Anvelope de rezervă : Nu pot uita de acești bătrâni buni! Când se întâmplă ceva neașteptat, anvelopele de rezervă sunt aici pentru a salva ziua. Pentru piese de schimb, aveți opțiunea de a obține o anvelopă de dimensiune completă sau compactă. O anvelopă de dimensiune completă este pur și simplu o a cincea anvelopă pentru mașina ta. Pune-l pe mașină atunci când una dintre anvelope se defectează și ești relativ bun să mergi pe termen lung. O anvelopă compactă este o soluție temporară. Va ocupa mai puțin spațiu în mașina dvs. decât o anvelopă de dimensiuni normale, dar nu poate face față la viteze mari sau la condiții de drum suboptime. O rezervă compactă vă va duce la magazinul auto, astfel încât să puteți cumpăra o anvelopă nouă și cam atât.

Identificați anvelopa potrivită pentru dvs.

Ultimele lucruri de luat în considerare după ce ați identificat dimensiunea și tipul sunt calitățile specifice ale diferitelor anvelope, cum ar fi costul, aspectul, marca și așa mai departe. Cu alte cuvinte, această parte presupune selectarea anvelopei perfecte dintr-o selecție de anvelope bune!

Accesati vadrexim.ro anvelope  pentru a începe. Sunt multe de luat în considerare atunci când alegeți cea mai bună anvelopă pentru dvs., dar suntem aici pentru a vă ajuta la fiecare pas. Indiferent de dimensiunea anvelopei sau marca de anvelope preferată , puteți fi sigur că vom avea ceea ce aveți nevoie la vadrexim.ro


spot_imgspot_img