Cum alegi cea mai buna lenjerie de pat?

Toti oamenii isi doresc sa fie sanatosi, iar pentru a obtine acest lucru fac tot felul de schimbari: incep sa faca sport, au grija la alimentatie, incearca tot felul de metode de relaxare, etc. Putini sunt cei care acorda suficienta atentie somnului, insa. Dormim cel putin 8 ore in fiecare zi, iar somnul poate sa aiba un impact urias asupra intregului nostru organism. Patul, salteaua si lenjeria de pat au capacitatea de a decide calitatea intregii noastre vieti.

Lenjeria de pat, spre exemplu, este cea care intra in contact direct cu corpul nostru si asigura confortul imediat. Cu totii folosim o lenjerie de pat, insa putini cunosc din ce este realizata si care sunt proprietatile materialelor sale.

Cum alegi o lenjerie de pat buna?

Atunci cand vrei sa faci o astfel de achizitie trebuie sa tii cont de o serie de detalii. Exista o multime de tipuri de lenjerii de pat , acestea diferentiindu-se in functie de material, de modul in care sunt colorate sau de tesatura. Pentru a lua cea mai buna decizie trebuie sa tii cont de :

  • materialul din care este realizata. Ai de ales intre lenjeriile din bumbac, din satin, din materiale sintetice sau din diverse combinatii. Bumbacul este cel mai popular, deoarece ofera confort, ii permite pielii sa respire foarte bine si este ieftin. Totusi, daca vrei si alte proprietati, cum ar fi senzatia imediata sau proprietati foarte bune la calcat, te poti orienta si spre alte materiale.
  • Densitatea tesaturii. In functie de cat de mare este densitatea, lenjeria va fi mai rezistenta si mai calduroasa. Tocmai de aceea, o lenjerie cu densitate mare trebuie sa fie folosita indeosebi pe timp de iarna.
  • Dimensiuni. Evident, trebuie sa tii cont de dimensiunile lenjeriei, care trebuie sa se potriveasca perfect pe saltea.
  • Culorile. Ai zice ca nu este importanta culoarea, insa este. Aceasta trebuie sa tina cont de preferinte, dar si de efectul pe care il are culoarea asupra somnului. Lenjeriile 3D sunt din ce in ce mai populare, insa nu sunt intotdeauna cele mai odihnitoare. Alege intotdeauna o culoare care iti poate oferi gradul de odihna de care ai nevoie si iti ofera confort sporit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *