Cum alegi corect masina de tuns iarba?

Masina de tuns iarba poate sa fie un ajutor de nadejde in gradina, insa poate sa fie si o sursa de stres. Daca alegi o masina de proasta calitate, sunt sanse sa se strice repede, si sa nu gasesti acele piese masina de tuns iarba care sa te ajute sa o repari. Este indicat, asadar, sa faci alegerea corecta inca de la inceput iar pentru asta trebuie sa stii care sunt optiunile pe care le ai.

Tine cont de forma masinii de tuns iarba

In functie de suprafata pe care o ai de ingrijit si de modul in care este amenajata aceasta, poti opta pentru diverse masini. Poti opta pentru masini cu cilindru, care reteaza firele de iarba asa cum o face o foarfeca, pentru masini rotative, care functioneaza la fel ca si o coasa, pentru motocoase si trimmere care te ajuta sa tunzi iarba in zone dificile sau pentru tractorase, ideale pentru suprafetele foarte mari.

Tine cont de modul de alimentare a masinutei

Exista masinute care au nevoie de forta ta pentru a functiona, lamele fiind actionate de simpla impingere, masinute electrice care au nevoie de conectarea la reteaua de energie electrica, masinute care functioneaza pe benzina sau masinute care functioneaza cu acumulatori. Alegerea se face tot in functie de suprafata, de accesul la energie electrica sau la combustibil si de buget.

Tine cont de micile detalii!

Specificatiile masinilor de tuns iarba sunt foarte variate si trebuie sa le iei in considerare. Micile detalii, precum latimea de taiere, autonomia de functionare a bateriilor, puterea motorului sau elementele de siguranta cu care este dotat produsul pot sa faca diferenta intre o masina sigura si confortabila si una nu tocmai ideala.

De asemenea, conteaza tipul de colectare, manevrabilitatea masinii, ci producatorul acesteia. Exista producatori care ofera masinute de foarte buna calitate si inoveaza mereu, aducand functii noi si producatori ale caror produse sunt gandite pentru a fi ieftine si a fi folosite pentru o perioada scurta de timp.

Nu doar achizitia conteaza, ci si modul in care intretii masinuta

Daca vrei sa te bucuri cat mai mult de masina de tuns iarba, este bine sa o ingrijesti asa cum se cuvine. Astfel, pentru a evita schimbarea frecventa a pieselor schimba-i uleiul ( valabil la masinile pe benzina), ascute-i lamele cat mai des si mentine-o curata. Depozitarea sa trebuie sa se faca intr-un loc ferit de umezeala si de temperaturi extreme.

Atunci cand ai de inlocuit o piesa, opteaza pentru produse de cea mai buna calitate, cum sunt cele de pe smart-mag.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *