Cum alegi gresia și faianța pentru o baie mică

0
Cum alegi gresia și faianța pentru o baie mică

Ai o baie mică pe care vrei să o renovezi, dar nu știi ce faianță și gresie să alegi pentru a-i schimba radical aspectul? În continuare ai o serie de sfaturi practice pentru alegerea plăcilor de faianță și gresie pentru o baie mică, astfel încât să o transformi într-un spațiu armonios și cu stil.

Dă frâu liber imaginației și închipuie-ți cum va arăta baia ta odată finalizată renovarea. În cazul în care nu dispui de toată suma necesară renovării, poți apela la unîmprumut rapid, iar apoi să treci la treabă ținând cont de câteva sfaturi.

Culori

Gândește-te ce culori vrei să predomine în baie. Reține că plăcile de faianță și gresie vor ieși în evidență.

Pentru băile foarte mici există culori mai potrivite. Alegerea lor depinde de lumina naturală din baie. Astfel, de exemplu, dacă îți plac culorile închise pentru că au capacitatea de a genera contraste în spații mici, trebuie să știi că nu vei avea la fel de multă lumină.

Prin urmare, este bine să optezi pentru plăci de faianță și gresie deschise la culoare atunci când dispui de un spațiu mic. Nu trebuie să fie întotdeauna albe, există multe nuanțe, precum bej, sidef, nisip sau gri deschis. Le poți combina chiar și cu nuanțe mai închise, iar dacă montezi și o oglindă deasupra chiuvetei, baia va deveni chiar și mai luminoasă.

Formă și dimensiune

Provocarea într-un spațiu mic constă în a nu crea senzația de aglomerație. Iar plăcile mari te ajută să eviți acest lucru. Deoarece există puține îmbinări între ele, plăcile mari generează continuitate în spațiu și îl extind vizual, iar dacă au aceeași culoare ca restul plăcilor din baie, baia va părea și mai mare.

Pentru a crea iluzia de spațiu mai mare cu plăci de faianță sau gresie mici, alege să faci rosturile în aceeași nuanță ca ele.

Plăci tip mozaic

O altă alegere pentru plăcile de faianță și gresie pentru baie este mozaicul. Plăcile tip mozaic te ajută să creezi un spațiu diferit, cu personalitate. O idee care câștigă popularitate datorită originalității este aceea de a acoperi jumătate de perete cu plăci de tip mozaic și de a lăsa restul peretelui neted și uniform.

Folosește texturi diferite pentru a crea contraste

Pentru a scoate în evidență spațiul dintr-o baie mică, folosește o varietate de texturi și contraste. Baia nu trebuie să fie neapărat într-un stil uniform. De fapt, această idee nu este nouă, ci își are originea în tendințele decorative din anii cincizeci și șaizeci. Deși a fost folosită în special în cazul faianței pentru bucătărie, este o idee la fel de bună și pentru acoperirea pereților din baie.

Amplasarea strategică a plăcilor texturate în contrast cu opțiunile mate sau lucioase va oferi o notă diferită băii tale, punând în evidență o anumită zonă a băii și ajutând la crearea unui spațiu mai dinamic.

Folosește același tip de plăci pe pardoseală și pe pereți

O idee practică atunci când vine vorba de alegerea plăcilor de faianță și gresie pentru o baie mică este crearea unui model continuu. Cum? Folosind plăci din același material și cu același model atât pe pereți, cât și pe pardoseală. Astfel, vei crea un efect de spațiu deschis și mai luminos. Până la urmă, acesta este scopul final pe care trebuie să-l urmărești.

Pune în evidență dușul

Una dintre cele mai interesante soluții pentru băile mici presupune combinarea texturilor, nuanțelor, dimensiunilor sau plăcilor de tip mozaic în zona de duș. O altă variantă, dacă nu vrei să pui în evidență zona dușului sau a căzii, este să te joci cu texturile, culorile, contrastele sau plăcile de tip mozaic în zona chiuvetei.

Scoate în evidență pardoseala cu ajutorul gresiei

Am vorbit despre cum să folosești în baie faianță de aceeași culoare, dimensiune și textură. Același lucru este valabil și pentru gresie. În acest caz, varianta cea mai folosită este aceea de a folosi gresie închisă la culoare și faianță simplă, într-o singură nuanță. În acest fel, alegând culori mai închise, privirea celui care intră în baie este atrasă de linia marcată de gresie și celelalte elemente sunt minimizate. În plus, fiind vorba de pardoseală, luminozitatea băii este foarte puțin afectată.

Creează efecte optice

Folosirea plăcilor hidraulice sau a motivelor geometrice este, de asemenea, o opțiune foarte bună pentru băile mici. Joacă-te cu nuanțele, volumul și forma pentru a crea efecte optice în baie.

Dacă baia este lungă și îngustă, o bună idee sunt plăcile de gresie cu model, întrucât îi dau un plus de dinamism. Dacă pui plăcile vertical, nu orizontal, liniaritatea este întreruptă și încăperii i se oferă o amplitudine vizuală mai mare.

Acestea fiind zise, poți lua în calcul să soliciți un credit rapid pentru a completa suma necesară și să începi să-ți renovezi baia după pofta inimii. Creditul rapid este mereu o soluție bună atunci când trebuie să faci o investiție menită să-ți îmbunătățească confortul în casă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *