Cum alegi un psihoterapeut din Cluj bun?

Ai decis să cauți terapie și nu știi ce criterii să abordezi pentru a alege un bun psihoterapeut Cluj?

Ești în dilemă din pricina acelor recomandările primite de la prieteni, familie și medici sau legat de terapiile abordate și experiența cu profesionistul trecut la care ai apelat și care nu ți-a îndeplinit așteptările, generându-ți mai degrabă frustrare și chiar un dezechilibru și mai mare?

Principalii parametri de luat în considerare atunci când vrei să găsești un psiholog online care să fie compatibil cu nevoile tale

  • Renunță la prejudecăți

Dacă ești în căutarea unui psihoterapeut online din Cluj, înseamnă că ai făcut deja primul pas în anularea prejudecății conform căreia terapia este doar pentru persoanele „nebune” sau „slabe”, care nu se pot vindeca singure.

Dimpotrivă, căutarea ajutorului pentru a face față propriilor conflicte și dificultăți este un semn al curajului și al iubirii de sine.

O altă idee greșită care trebuie eliminat este aceea de a crede că o conversație terapeutică este aceeași cu o conversație cu un prieten sau o rudă. Psihoterapeutul este un profesionist care te ascultă și vorbește calificat, iar psihoterapia este o experiență care te ajută să îți analizezi cu o deschidere mai mare viața, căutând modalități interne de a-ți rezolva problemele și dificultățile pe care le ai în prezent.

  • Ia în considerare sfaturile de la medici și psihologi în care ai încredere

Recomandările venite de la anumiți profesioniști pot fi un prim parametru pentru a-ți rafina căutarea. Reține că indicațiile vin întotdeauna din punctul de vedere al celuilalt, din experiența lui. Și în acest sens, va trebui să verifici din propria experiență dacă psihoterapeutul indicat va fi compatibil cu tine.

  • Accesează platforme de psihoterapie online

Printre recomandările primite de la alte persoane, poți primi chiar și o indicație a unei platforme ori site web unde să intri pentru că reunește mai mulți profesioniști de unde poți alege un terapeut. Im-fine.app este un exemplu în acest sens.

Este bine că există și la noi  platforme axate pe conectarea potențialilor clienți cu psihologii și psihoterapeuți online. În cadrul acestora, profilul profesional al fiecărui specialist este disponibil public și utilizatorul poate solicita o întâlnire cu specialistul care se potrivește cel mai bine nevoilor lor imediate.

Profilul terapeutului este o fereastră care îți va permite să urmărești traiectoria academică și clinică a profesionistului.

Pe pagina de profil a celui selectat poți afla experiența pe care o are. Poți verifica inclusiv fotografia acestuia, dacă ești în căutarea unui terapeut tânăr sau mai în vârstă.

Și, foarte important, poți verifica gama de prețuri, ziua și orele disponibile pentru consultații și alte detalii despre modul în care funcționează ședințele de psihoterapie.

  • Selectează psihoterapeuții pe baza flexibilității prețurilor

Găsirea unui profesionist care negociază prețul în funcție de posibilitățile clientului este o practică obișnuită în zilele noastre. Dacă aceasta este una dintre nevoile tale, să știi că terapia privată la distanță la un preț accesibil este o variantă în care psihoterapeutul online asigură calitatea și excelența muncii clinice și, în același timp, oferă terapie psihologică la un cost diferențiat și negociat între părți.

  • Alege terapeuții online după linia de lucru

Linia de lucru are efecte sensibile asupra tipului de interacțiune și conversație pe care terapeutul o va stabili cu tine. Acest lucru se datorează faptului că tipul de prezență și interacțiunea terapeutică sunt direct legate de linia teoretică de formare a specialistului respectiv.

  • Alegerea terapeutului online potrivit

Pentru a alege cel mai potrivit terapeut trebuie să inițiezi contactul și să treci prin experiența unei prime consultații, unde vei evalua tipul de interacțiune și conversație terapeutică pe care psihologul o oferă. Face parte din procesul tău de vindecare să experimentezi până când găsești un specialist potrivit pentru tine, cu care ai chimie.

Ce este im-fine.app?

Im-fine.app este o platformă care conectează psihologii înscriși aici cu clienții potențiali, promovând sănătatea psihică la cele mai înalte cote. În plus, există și o aplicație I’m Fine care îți oferă unelte psihologice de calitate. Descărcă aplicația mobilă din Magazinul Google Play sau Magazinul Apple chiar acum!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *