Cum ar fi ca în fiecare lună să primești la ușă cele mai bune vinuri românești despre care habar nu aveai că există?

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Cam așa sună promisiunea unuia dintre noile start-up-uri, apărute în România de puțin peste un an, dar care și-a câștigat deja notorietatea în rândul pasionaților de vin. 

Doar în România există peste 400 de crame și vinării și fiecare produce în fiecare an zeci de etichete de vinuri. Nu este de mirare că atunci când ești în fața rafturilor de vin în magazine fizice sau online ești copleșit. În supermarket raftul cu vinuri românești este monopolizat de aceleași crame cu tradiție. În magazinele de specialitate, volumul de ”necunoscut” este coleșitor. Ce să le alegi? Cum să descoperi vinurile care îți plac, fără să pierzi timp și bani pe vinuri care nu sunt pe măsura așteptărilor?

Andrei Popa, un Somelier cu certificare internațională și autor de articole de specialitate din domeniul vinurilor, a pornit de la acest tip de întrebări pe care le primea zilnic de la clienți și a creat un concept de abonament la vinuri exclusiv românești – dordevin.ro

Dor de Vin este un abonament la vin lansat la începutul anului 2021, cu vinuri alese de Somelier, ce vin însoțite de fișe de degustare, informații despre cramă și cu recomandări de servire și asociere cu mâncarea. Ceea ce face dordevin.ro cu adevărat special este faptul că somelierul Andrei Popa – care este și fondatorul proiectului – alege doar cele mai bune vinuri, de la carame cu tradiție dar și de la crame mici mai puțin cunoscute. Vinuri care nu le găsești pe rafturile din supermarket, dar par desprinse din cele mai bune liste de vinuri al restaurantelor de top, wine baruri sau magazine de specialitate.  

Astfel, abonamentul la vin este potrivit pentru cei care nu mai vor să petreacă ore întregi în fața rafturilor de magazin întrebandu-se care este cea mai bună alegere, dar și pentru pasionații care vor să exploreze mai profund vinurile românești sau să își construiască o ”bibliotecă” de vinuri.

Conceptul Dor de Vin a fost lansat în perioada pandemiei. Activând în domeniul restaurantelor, antreprenorul Andrei Popa s-a văzut nevoit să găsească alte surse de venit pentru businessul pe care îl conducea. Atunci a hotărât să testeze o idee pe care o avea de câțiva ani. 

”Proiectul Dor de Vin a venit din dorința de a aduce vinurile românești în fața și în paharele a cât mai multe persoane. Din păcate această industrie în România nu este ajutată suficient în piața de desfacere. Chiar dacă industria viniviticolă are o cotă mare în economia țării și este abia la începutul potențialului său, în România nu există un program la nivel de țară care să ajute atât micii cât și marii producători. Pe de altă parte vinurile românești au început să câștige teren în preferințele consumatorilor, dar aceștia încă nu știu unde să caute vinurile, cum să le aleagă și nu au gustul suficient de ”educat” pentru a putea face distincția între un vin de calitate și unul mai slab. Toate acestea, m-au făcut să îmi doresc să fiu promotorul vinurilor românești.” – Andrei Popa.

Ce face cu adevărat special abonamentul la vin Dor de Vin este că în cutiile lunare primești direct la ușă vinuri în avanpremieră și premieră, încă ne lansate pe piață, noutăți, vinuri artizanale de la crame boutique, ediții limitate, vinuri rare și colecționabile din rezervele cramelor cu tradiție. În puțin peste un an de la lansare, abonații Dor de Vin au degustat printre primii din România peste 20 de vinuri în avanpremieră și premieră, iar abonații planului premium au adăugat la colecțiile lor zeci de vinuri cu potential mare de învechire și chiar câteva vinuri rare, care nu mai pot fi găsite pe piață. 

Mecanismul de abonare este intuitiv și ușor. Achiziționezi abonamentul care ți se potrivește, alegând și tipul de vin pe care îl preferi (alb, roșu sau mix egal) și lunar primești vinuri selectate atent de Somelier cu notele de degustare, sugestii de asocierea vinului cu preparatele culinare și toate informațiile care te ajută să devii un cunoscător adevărat în ale vinului. Pentru a elimina orice dubiu de angajare într-un astfel de abonament, aboanamentul pe dordevin.ro este flexibil. Pui pe pauză sau renunți când vrei, fără nicio restricție, doar printr-un click din contul online de abonat. 

Pentru că publicul este în continuă dezvoltare și educare a gustului, Dor de Vin recent a lansat un nou abonament care te va ajuta să înveți să deguști ca un profesionist. Este întitulat foarte sugestiv, ”Abonament de Degustare”. Cu acest abonament la vin primești lunar patru sticle de vin potrivite pentru degustări comparative pe soi de struguri. Astfel, într-o lună vei degusta un Cabernet în patru interpretări diferite, un Chardonay vinificat în patru stiluri diferite, sau o Fetească Neagră din patru zone viticole din cele opt ale României. Un astfel de mod de a degusta vinurile te vor învăța să recunoști caracteristicile particulare ale fiecărui soi de struguri și să înțelegi expresia diferitor regiuni din România, dar și imapctul teroirr-ului, al învechirii vinurilor și a diferite stiluri de vinificație.

În funcție de abonamentul ales, cu Dor de Vin, abonații descoperă și degustă, într-un singur an, între 24 și 48 de vinuri românești cu adevărat deosebite, fără bătai de cap. Aceștia învață despre vinurile pe care le beau atât din fișele cu notele de degustare create de Andrei cât și din recenziile vinurilor și prezentarea cramelor din contul de abonat.  

Pentru că vinul este unul dintre cele mai potrivite cadouri, Dor de Vin propune și cutii cadou cu vinuri selectate de Somelier, asociate cu ocazia și gusturile persoanei pentru care le alegi. Poți alege între 2 și 4 vinuri sau poți oferi în dar abonamentul Dor de Vin, dacă o cutie cu vinuri este prea puțin. Acesta va fi un cadou care va continua să dăruiască, lună de lună. 

spot_imgspot_img