Cum BDSM te poate ajuta sa iti salvezi relatia

In timp ce 50 Shades of Grey a adus BDSM in atentia tuturor, multe cupluri practica in mod regulat acest stil de viata, care se refera la practicile sexuale, inclusiv dominatia, robia si sadomasochismul. Dar este sanatos sa adaugati un pic de masturbare si supunere in viata dvs. sexuala?Dr. Stephanie Hunter Jones, un terapeut certificat, lucreaza cu cupluri pentru a introduce BDSM in dormitoarele lor, iar ea a spus ca a observat faptul ca practica sa reinvie relatiile. “Cu siguranta face o diferenta pentru relatiile deteriorate”, a spus dr. Jones. Dr. Jones a vorbit despre munca ei, despre ce impact poate avea BDSM-ul asupra relatiilor si modul in care cuplurile ,,vanilie” pot incepe sa devina putin ciudate.

Motto: Ce impact poate avea BDSM asupra relatiilor?

Jones: Pentru cuplurile implicate deja, nu sunt diferite de niciun alt cuplu. Ei au aceleasi preocupari. BDSM este o expresie a unicitatii sexualitatii lor, si intotdeauna s-a constatat ca cuplurile care practica BDSM sunt binecuvantate pentru ca au gasit un partener care le este potrivit.

Dar daca ai putea aduce jucariile sexuale in relatia ta?
Daca folositi jucariile sexuale impreuna va poate ajuta sa va bucurati mai mult de sex, sa va readuca inapoi impreuna si sa inlature diviziunea dintre placerea personala si cea reciproca.

Exista unele unele jucarii sexuale pentru cupluri pe piata foarte interesante, cum ar fi vibratorul, catuse, biciuri, lubrifianti etc… Tot ce ai nevoie este sa ai grija cand alegi jucaria singura sau sa inveti modalitati de a experimenta jucariile si vibratoarele existente pe care le detii deja, impreuna cu partenerul.

Nu trebuie sa fiti pasionat de sex masochist pentru a sti ca placerea si durerea pot fi simtite simultan: ganditi-va la placerile unei delicioase mese incarcate cu ardei picant sau durerile binecuvantatoare dupa o alergare pe distanta lunga. In lexicul neurostiintei cognitive, atat placerea, cat si durerea indica sanatate, adica experienta care este potential importanta si, prin urmare, merita atentie. Emotia este moneda stimularii si atat emotiile pozitive precum euforia, cat si iubirea, precum si emotiile negative, precum frica si dezgustul semnaleaza evenimente pe care nu trebuie sa le ignoram.

Cum este construita stimularea pe caile neuronale? In creierul nostru avem un circuit de placere evolutiv antic si extrem de interconectat. Atunci cand neuronii dintr-o regiune a creierului numita zona tegmentala ventrala devin activi electric, declansand astfel eliberarea de dopamina intr-o structura numita nucleus accumbens, acest lucru evoca senzatia de placere de la ambele vicii ale noastre (consumul de mancare cand ne este foame, avand orgasm sau alcool) si virtutile noastre (meditatie, invatare, daruire caritatii).

Iata care sunt rezultatele cheie care ajuta la explicarea conexiunii placere-durere. Cand subiectii dintr-un scaner de creier au primit injectie in muschii maxilarului care au produs o senzatie indelungata de durere, aceasta a declansat eliberarea de dopamina in nucleul accumbens si cea mai mare eliberare a fost observata la acei subiecti care au apreciat durerea ca fiind neplacuta. La sobolani, se poate examina mai detaliat acest fenomen. Inregistrarile electrice de la neuronii cu dopamina din zona tegmentala ventrala au relevat faptul ca toti acesti neuroni au raspuns la prezentarea unei picaturi gustoase de zahar, totusi unii dintre acesti neuroni au raspuns la o scurta aparitie dureroasa, cu o scadere a ritmului lor de activitate continuu, in timp ce altii au raspuns cu o crestere. Cu alte cuvinte, acesti din urma neuroni care utilizeaza dopamina au fost detectori de relevanta, eliberand dopamina ca raspuns fie la placere, fie la durere. Stim, de asemenea, din diferite experimente, ca durerea fizica prelungita si durerea emotionala prelungita (care rezulta din respingerea sociala) pot provoca eliberarea de endorfine, creierul are molecule asemanatoare morfinului si aceste endorfine pot activa neuronii dopaminei in zona tegmentala ventrala. Rezultatul final este ca exista o componenta innascuta de satisfactie atat pentru experientele placute, cat si pentru cele dureroase.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *