Cum eficientizezi functionarea combinei frigorifice

În ziua de azi, majoritatea dintre noi avem acasă combine frigorifice, o versiune mult mai bună și mai practică a frigiderului. Cum putem prelungi, însă, viața combinei frigorifice, pentru a nu fi nevoie să o schimbăm într-un timp mai scurt decât ar trebui.

Combina frigorifică este unul dintre puținele electrocasnice care funcționează neîntrerupt, dar tocmai de aceea funcționarea ei trebuie eficientizată. Cum faci asta? Foarte simplu! Urmând câteva sfaturi:

1. Ține combina frigorifică departe de surse de căldură

Protejează-ți combina frigorifică de surse de căldură, precum aerisiri, aragaz, mașina de spălat vase sau lumina directă a soarelui pe fereastră. Făcând asta, vei reduce utilizarea compresorului, care trebuie să lucreze suplimentar în cazul temperaturilor exterioare ridicate.

Combine frigorifice – oferte gasiti pe eMAG

2. Reglează temperatura

Deși sună ciudat, ar trebui să ridici temperatura în combina frigorifică pentru o funcționare mai eficientă a acesteia. Ridică cu un grad, două temperatura din frigider și scade temperatura din congelator. Reglând astfel temperatura, vei economisi energie electrică, dat fiind că vei reduce „efortul” compresorului.

Combine frigorifice

3. Umblă mai rar în frigider și nu ține ușa deschisă mult

Un sfat simplu, nu? Dar de câte ori nu am deschis toți ușa frigiderului, uitându-ne înăuntru absenți, pentru a ne gândi ce vrem să mâncăm? Acest lucru nu este benefic pentru combina noastră frigorifică, dat fiind că lăsăm să intre căldura în interior, iar electrocasnicul nostru va face eforturi suplimentare ulterior pentru a readuce temperatura la cea ideală. Cu cât ținem ușa mai puțin deschisă sau cu cât o deschidem mai rar, cu atât mai bine.

Totul despre combine frigorifice

Cum sa prelungesti durata de viata a acestora

4. Lasă mâncarea să se răcească înainte să o introduci în frigider

Dacă ai gătit, nu te grăbi să introduci mâncarea caldă în frigider. Las-o să se răcească la temperatura camerei mai întâi, astfel compresorul nu va fi nevoit să facă efort suplimentar pentru a o răci odată introdusă la interior.

5. Fă-ți un sistem de organizare a alimentelor la interior

Fă-ți o rutină și depozitează alimentele pe categorii, pe rafturi, astfel încât să știi întotdeauna unde găsești untul, laptele sau fructele din prima. Atunci când obiectele sunt ușor accesibile, reduci timpul în care vei ține ușa deschisă, ceea ce se traduce în economii de energie.

Dacă ții cont de aceste câteva sfaturi și, în plus, ai grijă de curățenia și întreținerea periodică a frigiderului și congelatorului combinei tale frigorifice, poți fi sigur că îi vei prelungi durata de viață și eficiența.

intensedebate.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *